Bill Gates

Bill Gates Zdroj: profimedia.cz

Nečekané přiznání Billa Gatese: Ctrl+alt+delete byla chyba

Snad každého uživatele operačního systému Windows napadla někdy otázka, proč jen při jeho spouštění musí držet naráz tři klávesy ctrl alt delete, aby se ten šílený zázrak moderní techniky zapnul. Teď jsme konečně dostali odpověď. A to od samotného zakladatele firmy Microsoft Billa Gatese.

Gates se minulý týden účastnil přednášky na Harwardu, která měla odstartovat jeho nový projekt, finanční sponzoring této prestižní univerzity.

Ač je o Gatesovi všeobecně známo, že se nerad veřejně vyjadřuje k čemukoliv, co se týká firmy Microsoft, tentokrát udělal výjimku a odpověděl na záludnou otázku dalšího miliardáře, Davida M. Rubensteina z investiční firmy Carlyle Group, který s ním vedl rozhovor.

Ten neváhal a jako první nahlas vyslovil, doslova vyhrkl myšlenku, která již několik let napadá snad každého běžného uživatele starších verzí operačního systému Windows: proč je nutné při jeho spuštění naráz držet tři klávesy: ctrl alt delete?

Místo sáhodlouhého vysvětlování a přesvědčování diváků o nutnosti slavné klávesové trojkombinace odpověděl Gates stručně a pravdivě: „Mohli jsme mít jediné tlačítko, ale ti, kteří stojí za designem klávesnice IBM, nám samostatné tlačítko nechtěli dát, …, byla to chyba,“ přiznal nejbohatší člověk planety, a šokoval tím nejen Rubensteina, ale i všechny přítomné v sále.

 

ctrl alt deletectrl alt delete|profimedia.cz