Jana Nečasová

Jana Nečasová Zdroj: profimedia.cz

Jana opět u výslechu: Nechtěla vypovídat a představila se jako Nečasová

Někdejší šéfka sekretariátu expremiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nečasová, která dnes dorazila k výslechu do pražského sídla Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, odmítla vypovídat. Představila se ale jako Jana Nečasová

Její advokát Eduard Bruna novinářům řekl, že nevypovídala kvůli tomu, že se necítí ve formě a potřebuje si utřídit poznatky ze svého stíhání.

Někdejší šéfka kabinetu expremiéra Nagyová se přejmenovala po sobotním sňatku s bývalým předsedou vlády. Nečasová čelí obvinění z podplacení trojice bývalých poslanců za ODS a zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy tehdejší manželky.

"Nechce se dopustit nějakých nepřesností ve vztahu ke svým původním výpovědím," uvedl Bruna s tím, že Nečasová se rozhodla nevypovídat sama. Podle něho žena vypovídala na policii již dvakrát. "Ve skutečnosti spolupracuje dobře, protože její výpověď byla asi 7,5 hodiny, když ty výpovědi sečtu dohromady," prohlásil advokát.

Bruna také uvedl, že Nečasová k výslechu s největší pravděpodobností ještě zamíří, termín však stanoven není. "Vyšetřovatelé seriózně řekli: až budete cítit, že máte uspořádané myšlenky a jste připravená, tak nám dejte zprávu," dodal Bruna.

Nečasová dorazila v doprovodu svého advokáta a manžela na služebnu v ulici Na Perštýně v 8:00, po zhruba půl hodině vyšla ven. Nečas, který v kauze figuruje jako podezřelý, na ni čekal na vrátnici. Bývalý premiér ani jeho žena s novináři nekomunikovali, hned po výslechu oba nasedli do přistaveného vozu a odjeli.