šlouf

šlouf Zdroj: profimedia.cz

Šlouf je opět ve hře. Stal se volebním lídrem pražských zemanovců

Mimořádná krajská konference Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) Praha zvolila ve středu do čela kandidátky pro předčasné sněmovní volby lobbistu Miroslava Šloufa, který byl během působení prezidenta Miloše Zemana v čele vlády šéfem jeho poradců.

Šlouf se stáhl do ústraní na začátku letoška po zvolení Zemana prezidentem, je přitom považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu. Zeman nedávno uvedl, že Šlouf v jeho volebním týmu skončil, protože si vymýšlel.

Dvojkou na kandidátce SPOZ v Praze je vysokoškolský pedagog Vladimír Hönig, který ve sněmovních volbách v roce 2010 kandidátku vedl. Před prezidentskými volbami byl Šlouf šéfem pražské organizace SPOZ, funkci ale neobhajoval.

Šlouf byl počátkem roku 2008 jedním ze zakladatelů sdružení Přátelé Miloše Zemana, které si stanovilo za cíl vrátit expremiéra do politického života. Sdružení se nakonec přetvořilo ve SPOZ, která v minulých sněmovních volbách získala téměř pět procent hlasů. Šlouf o vstup do Parlamentu usiloval již předtím, v roce 2000 neúspěšně kandidoval na Chrudimsku do Senátu.