Egypt Hurghada

Egypt Hurghada Zdroj: profimedia.cz

Češky v Egyptě nejspíš vypily nápoj, který byl otrávený jedem

Podle šéfa hurgadské nemocnice, byly šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera zřejmě otráveny jedem. Manžel a otec mrtvých turistek zatím zůstává v Egyptě, právě on je totiž podezřelý z vraždy.

České turistky zemřely v hotelovém pokoji v noci na úterý 30. června. Na jejich žaludky musel působit silný jed, řekl Českému rozhlasu šéf státní nemocnice v Hurgadě, která zjišťuje příčiny úmrtí. Lidové noviny s odkazem na zprostředkované vyjádření tamní policie v sobotu napsaly, že ve vyšetřovacích verzích egyptské policie je "úplně nejvýše" vražda, ze které je podezřelý manžel zemřelé.

Kvůli vyšetřování případu zůstává muž v Hurgadě. "Jeho cestovní pas má místní policie," uvedla již dříve mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Nemocnice stále pracuje na rozboru vzorků získaných při pitvě.

Turista v České televizi uvedl, že si tragédii nedokáže vysvětlit. Zdravotní problémy prý měl také. "Celý den jsme leželi v posteli, (manželka a dcera) mezitím zvracely, a pak začaly mít průjem," řekl Čech. Do hotelového komplexu rodina přijela minulý pátek, žaludeční potíže měli prý všichni od pondělního rána. Jedli pouze v hotelu, areál neopustili.