Audrey Tautou

Audrey Tautou Zdroj: Profimedia.cz

Audrey Tautou do Varů nepřijede, s Reflexem však mluvila

Na poslední chvíli se z účasti na festivalu v Karlových Varech omluvila herečka Audrey Tautou, která tam měla spolu s režisérem Michelem Gondrym doprovodit zahajovací film Pěna dní. O to cennější je nyní rozhovor, který Tautou poskytla Reflexu a jeho mimořádné festivalové příloze v souvislosti s její premiérou.

Zprávu o hereččině absenci oznámilo tiskové oddělení MFF KV a potvrdil ji i prezident přehlídky Jiří Bartoška. "Velmi nás mrzí, že plánovaná návštěva Audrey Tautou se neuskuteční, právě proto, že díky filmu Amélie z Montmartru je s karlovarským festivalem tak trochu spojena,“ prohlásil s tím, že Gondry nicméně na lázeňskou kolonádu zavítá.

Sama Tautou na film, s ním si lidé její jméno spojují nejčastěji, vzpomíná až překvapivě ochotně. "Já že mám problém s Amélií? A to jste slyšela kde?" čertila se, když měla vysvětlit, proč o ní v deníku The Guardian vyšlo, že jí úspěch Amélie na domácí půdě spíše ublížil než pomohl.  "O filmu, který měl nejlepší kritiky v celé mojí kariéře, který pro mě tolik znamená, napíšou, že byl problém? Facku bych jim dala!" řekla na adresu britských kritiků.

Jedním dechem potom dementovala i fámu, že chce nebo chtěla praštit s herectvím. "Když se to začalo šířit, volala mi sestra: "Jak to, že nic nevím? Mohly jsme si o tom promluvit." Víte, mně je obvykle fuk, co se o mně píše. Problém je, že v době internetu každá zpráva žije vlastním životem. Na začátku vypustíte A a na konci je z toho D. Z autíčka na klíček je náklaďák a zkuste si mu lehnout do cesty," říká v rozhovoru, který najdete v aktuálním čísle Reflexu.

Audrey TautouAudrey Tautou|Archív