Diskuse

Diskuse Zdroj: Archív

Postoj Reflexu ke krizi vyvolal bouřlivou diskusi

Komentář šéfredaktora Reflexu Pavla Šafra na situaci v české politice a potažmo ve státě rozbouřil opravdu velikou diskuzi pod jeho článkem, ze které se dá vyčíst, že ne všichni jsme nadšeni z potírání korupce takovým způsobem jaký se odehrává v posledních dnech. Zde vám přinášíme nejzajímavější příspěvky do diskuze.

PRO:

Napsáno s rozumným pohledem na věc. Gratuluji šéfredaktore! Článek navrhuji zdarma poskytnout k volnému šíření. Možná je to naivní, ale skoro bych řekl, v dnešní době jakéhosi "náběhu" na policejní stát, nutné!!

----------------

Je to tak a nejvíc se mi chce blít když vidím socany, jak už se prostě nemůžou dočkat.

----------------

Souhlasím. Nechápu jak je možné, že pánové Rittig a Janoušek mohli odjet do ciziny s rizikem, že se už nevrátí?Malé ryby se zavírají a velké nechají plavat.

----------------

Kde to mohu podepsat? Prosím vyvěste to někde, protože z nadšeného souhlasného hýkání lůzy nad tím (zcela evidentně živeného naší levicí), jak se nám tu z toho pomalu stává policejní stát, kdy o vině rozhoduje lynčující dav a nikoli nezávislý soud mi začíná být nevolno. V diskuzi na novinky.cz je to samé hurá, jak ta svině Nečas konečně bude viset apod. Jsem jediný komu to nepříjemně připomíná chování Čechů za dob velkých změn (1938/1945/1948 ?)

----------------

Skvělý rozbor této "aféry". Způsob jejího řešení je naprosto nepřijatelný a fascinují mě ty davy, které tomu tleskají. Kéž si to připomenou, až se možná někteří z nich dostanou do tohoto soukolí, které je semele. Klan nevolených - st. zástupci a policie - provedla velký úkrok od férového řešení.
Ovšem jejich slávu usilovně podporují některá média a někteří novináři. Čest výjimkám, k nímž, autore, fakt patříte. Už jen za článek k jednomu úmrtí před rokem a půl. je skvělý, tak jako tento. Pravda o odcházení. Dík..

----------------

Naprosto souhlasím s panem Šafrem. Ještě bych dodala, že několikanásobný vrah neměl takovou eskortu, jednání a zacházení v tomto případě je naprosto neadekvátní. Aféra Nagyové je pouhá záclonka.

 

PROTI:

Dovolím si nesouhlasit. Nečase jednoduše sešrotoval politický systém, který je z principu založen na korupci. Vždyť co jiného je koaliční vládnutí. Je to něco za něco. Pokud si zákonodárné strany nedokázaly za dvacet let nastavit pravidla takového vládnutí, tak jsou tam pouze hlupáci, kteří si nevidí dále než na špičku vlastního nosu a bankovního konta. V Nečasově vládě, ve které sedí špičky policie a státních zastupitelstev, se teď všichni diví, co si to ti zakuklenci dovolili. Já tomu říkám politický šaškec, řízený po celou dobu od evoluce slabochy bez vůdčích schopností, kdykoliv připravených ustoupit v zájmu udržení koryt, koaličnímu partnerovi. Korupce jak vyšitá.

-----------------

Manipulativní článek. Když má policie podezření, že lidé napojení na mafii úkolují tajné služby, není, myslím, vhodná doba na psaníčka, nebo zdvořilostní návštěvy. A že padla vláda? Ve světě padají z daleko malichernějších příčin. A tak to v politice zkrátka je. A to i když se to panu Šafrovi zrovna nehodí. Pan Nečas je asi slušný člověk, ale taky není nic zvláštního na tom, že každý slušný člověk nemůže být premiérem.

-----------------

Pavel Šafr jako i celý Reflex se snaží zmást veřejnost, jsou ve službách ODS dlouhodobě a teď se snaží zachránit, co se ještě dá. Ale lidé nejsou dementi. ODS je v koncích a to je jedině dobře.

pozn. red.: Nejsme :)

----------------

Nesouhlasím. A chtěl bych vidět, zda bys ty (reakce na předešlý komentář pozn. red.) a kolega Šafr psali podobně shovívavé věci k nelegálnímu zneužívání tajné služby, kdyby totéž neudělal Nečas, ale třeba Jiří Paroubek. Psalo by se, že je to nebezpečný precedens. A to je pravda v případě tomto - a byla by i v případě Jiřího Paroubka.

------------------

„K žádné újmě nikdo nedošel.“ Tak tohle může napsat někdo, kdo na své kůži nikdy nezažil co to je sledování. Osobně jsem to zažil na vlastní kůži za totality, když mě sledovala STB a musím říct, že nevím co je mimo zdraví a smrti větší újma.
A pak už jenom taková maličkost. Dovedete si pane Šafr představit, že na vojenskou rozvědku přijde „asistentka“ premiéra a požádá o sledování premiérové manželky, ale „tak aby o tom premiér nevěděl“? Co by to muselo být za samovraha ? Mě teda nic jiné nevychází, jenom to, že pan Nečas musel s tímto úkolem minimálně souhlasit.