Karlův most

Karlův most Zdroj: Jan Šibík

Povodně: Bizarní komunikace úředníků a rozbouřená Vltava ze zavřeného Karlova mostu

Jan Šibík natáčí Vltavu z Karlova mostu a Tereza Spáčilová upozorňuje na, řekněme, zarážející komunikaci magistrátu a Prahy 8.

Na asi padesáti místech v osmi krajích České republiky platí nejvyšší stupeň povodňové aktivity, situace okolo kulminujících řek je nadále kritická. Ve všech krajích Česka kromě Pardubického platí nouzový stav a velká voda si vyžádala další obeť.

Fotograf Reflexu Jan Šibík se od včerejška pohybuje po Praze a dokumentuje dění okolo kritických míst. Dnes ráno natočil rozbouřenou Vltavu z Karlova mostu, který je momentálně veřejnosti uzavřený.

Video placeholde
Uzavřený Karlův most 3. 6. 2013 • Jan Šibík

Kulturní redaktorka Reflexu Tereza Spáčilová nám poslala přepis zpráv, které posílá radnice Prahy 8 evakuovaným občanům. Způsob jejich komunikace se dá označit přinejmenším za bizarní.

Pomocí info kanálu sms bude odeslána výzva aby ve vybraných ulicích byli obyvatelé připraveni k evakuaci s připraveným evakuačním zavazadlem. Výzva je preventivní, členové povodňové komise nadále monitorují situaci v terénu. Přes opakovaná ujišťování ze strany pana Hudečka přistoupil povoďnový štáb k tomuto kroku, protože se slova zastupujícího primátora, během dne, ukázala jako mylná.

---

Starosta spolu s vedoucím odboru krizového řízenícse vzhledem k dopravním omezením v ulicích nedostal na jednání krizového štábu hl.m. Prahy. Aktuální informace tak podáme cca v 5:00

Pokud máte nějaké vlastní fotografie nebo videa, o která byste se chtěli podělit s ostatními čtenáři Reflex.cz, posílejte na rxonline@reflex.cz.