MS v biatlonu

MS v biatlonu Zdroj: Petr Lemberk / Mafra / Profimedia.cz

Přehled MS v biatlonu: České naděje, program, vstupenky

Chystáte se do Nového města na Moravě? Anebo budete světový šampionát v biatlonu sledovat jen v televizi?

Ať už hodláte českým medailovým nadějím fandit jakkoliv, rozsáhlý přehled iSport.cz vám nabízí vše, co potřebujete: program mistrovství, přehled českých nadějí, informace dopravy i ceny vstupenek.

 

Pět českých nadějí

Smíšená štafeta (7. 2. 2013, 17.30)

Distance: 2x6 km ženy, 2x7,5 km muži

Naděje: Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Veronika Vítková, Gabriela Soukalová

Hned první závod celého MS vzbuzuje naděje. Vždyť čtveřice Šlesingr, Moravec, Soukalová a Vítková jsou současnými nejlepšími českými závodníky. Coby smíšený All Star Team, odpočatí a plní sil, mají velkou šanci na pódium. Jako ho získali na začátku sezony v Östersundu (3. místo).


Stíhací závod, muži (10. 2. 2013, 13.00)

Distance: 12,5 km

Největší naděje: Michal Šlesingr, Ondřej Moravec

Michal Šlesingr má nadějnou běžeckou formu, což mu dává šanci jak do předchozích sprintů, tak i do stíhacího závodu, kde v případě přesné střelby může rychle postupovat vpřed. To u Moravce je stíhačka oblíbeným podnikem. V letošní sezoně SP už v ní skončil dvakrát na pódiu (druhý a třetí).


Stíhací závod, ženy (10. 2. 2013, 16.15)

Distance: 10 km

Naděje: Gabriela Soukalová, Veronika Vítková

Soukalová, ani Vítková nepatří mezi nejrychlejší na trati (Soukalová navíc po nemoci), jenže ve stíhačce může přesná střelba (kterou obě mají) mnohé zamíchat. U Vítkové je to jediný individuální závod, kdy letos byla na pódiu (2. místo, Oberhof), Soukalová v něm může smazat rychlostní ztrátu.


Vytrvalostní závod, muži (14. 2. 2013, 17.15)

Distance: 20 km

Největší naděje: Michal Šlesingr, Ondřej Moravec

Vloni zde Jaroslav Soukup získal bronz – letos se dostává ze zranění a o jeho formě poví až MS. Lepší běžeckou formu však zatím měli hlavně Šlesingr s Moravcem, kteří na dvaceti kilometrech mohou stačit. Šlesingr už na stejné distanci získal bronzovou medaili na MS před šesti lety.


Závod s hromadným startem, muži (17. 2. 2013, 15.00)

Distance: 15 km

Naděje: Michal Šlesingr, Ondřej Moravec

Poslední závod MS představuje závěrečnou naději nejen pro Gabrielu Soukalovou, jež už v hromadném závodě skončila třetí v Pokljuce, ale také mužskou dvojici Šlesingr – Moravec. Pokud je nepřemůže únava z náročného programu, mohou se loučit se šampionátem úspěchem.

 

Kompletní program a servis pro návštěvníky MS v biatlonu najdete na webu iSport.cz.