Gangnam Style

Gangnam Style Zdroj: youtube.com

Superslavný Gangnam Style je mrtvý. Zabilo ho tohle otřesné video

O fenoménu s názvem Gangnam Style už jsem popsala kilometry papíru. Přezpíval ho každý, parodoval ho každý, tancoval ho každý. Kouzlo i prokletí téhle virální pecky spočívalo v tom, že působila, že unese jakoukoliv parodii a předělávku sebe sama.

 

Jedno video ale dokázalo to, co žádné před ním: Gangnam Style definitivně zabilo. Celou jeho absurdnost a perverzi zasadilo do prostředí střední školy, kde jej zpívají a tančí lidé, kteří, při vší úctě, vypadají jako kdyby utekli z výběhu bohnické léčebny.

 

To už není vtipné, ani veselé, ani rozverné, to je donebevolající trapnost, kterou neobhájí ani klasické: tak se jim nesmějte, vždyť se tak snaží. Jestli je tohle promo video Spartánské střední školy a někdo si od něj snad proboha slibuje větší zájem potenciálních studentů o pobyt v tomto ústavu, tu školu rovnou můžou vyhodit do povětří.

 

 

Ze snahy o cool moderní a vtipnou prezentaci se stala přehlídka divně se pohybujících a zpívajících lidí, co se netrefujou do rytmu, ani do playbacku. Spartan High School Style vás bude strašit ve snech. Takovou tragédii prostě neunese ani PSY a jeho hit.

 

 

Pokud by se snad chtěla výše jmenovaná střední inspirovat, jak by mělo takové promo video vypadat, nechť tak učiní například u tohoto videa Univerzity Yale s názvem That’s why I chose Yale – Proto jsem si vybral Yale.

 

 

Popřípadě u yaleské konkurence, Harvardu.