Zdroj: via Twitter.com (PetrStudnicka)

Letošní Vánoce budou na blátě, předpověděla mrtvá husa

Jsou věci, které nám předpoví jen mrtvá husa na pekáči, ale naštěstí máme ve zpravodajství během roku i neotřesitelné jistoty, kvůli jejichž předpovědi umírat nikdo nemusí.

 

Protože meteorologové neustále dokazují, že přesnost jejich předpovědí počasí je stejná, jako přesnost věšteckých vizí Vlastíka Plamínka po několikerém obtočení astroubrusu okolo rumbakoule, relevantnější je pro lidi už i předpověď mrtvé husy.

 

Upečená svatomartinská husa letos na základě rozložení podkožního tuku a síly kostí „předpověděla“, že Vánoce budou na blátě a nasněží až v lednu. Ne, že by na tom extra záleželo, protože silničáři zase nevyjedou včas.

 

A až udeří mrazy, které mají podle husy přijít na konci ledna, spousta lidí si zase na náledí poláme nohy, protože si od září nepřezuli kecky. Obleva nás podle husy čeká už na konci února, čili povodně, co zase vyplaví každého, kdo žije v podmáčeném baráku metr od řeky, přijdou o něco dřív.

 

 

O tom, co bude na jaře a po zbytek roku, už nám husa nic neřekla, ale předpřipravené infografiky zpravodajství TV Nova hovoří jasně. Na Velikonoce budou lidé kupovat vejce, prvního května se budou líbat pod třešní, zejména na Petříně, pak přijde léto a občas někdo zkolabuje horkem. Na koupalištích se rozmnoží sinice a Áňa a Táňa se opijou ve Varech. Určitě také zkrachuje nějaká ta cestovka.

 

Léto skončí, začne podzim a upeče se nová husa. Bude příští Vánoce sněžit? Je to jedno, silničáři stejně zase nevyjedou.