Jiří X. Doležal

Jiří X. Doležal Zdroj: JXD

JXD: Knírem za prostatu!

Kromě Velké říjnové socialistické revoluce se v listopadu stala i další revoluční událost. Vybraní jedinci závislí na on-line připojení, kteří se bojí rakoviny prostaty, si on-line nechávají narůst kníra. Je samozřejmé, že na redakci Reflexu obrůstá JXD.

 

Jednoho rána se Jiří X. Doležal probudil ve své posteli a zjistil, že se proměnil v cosi obludného. Na obličeji, přímo pod nosem, mu vyrašilo cosi připomínající plíseň se zvlášť dlouhými výtrusnicemi.

 

Postižený nejprve přemýšlel, že se si při styku s lidmi bude na nově narostlém novotvaru pod nosem přidržovat čistý kapesník. Pak ale vešel do koupelny, spatřil se v zrcadle a uviděl tvář toho druhého.

 

Tolik literatura. Realita byla mnohem obyčejnější. Vešel jsem do redakce a náčelník online Pavel Poslušný na mne bodře zahalekal: „Je měsíc kníru!“ Když viděl můj nechápavý pohled, vysvětlil, že v listopadu si zvláště alternativní jedinci nachávají rašit pod nosem knír, aby ukázali, jak ošklivá může být rakovina prostaty.

 

Ještě ošklivější než muž s knírem! A budou se fotit na web, aby to všichni viděli a aby to dalo dostatečně odstrašující příklad. Více na cz.movember.com.

 

 

Holím si hlavu kolem dokola, zepředu i zezadu vždy v neděli večer, takže když mi to Pavel navrhl, nejenže jsem souhlasil, ale okamžitě po příjezdu domů odstranil strniště z celé hlavy kromě plochy pod nosem.

 

Pak jsem se podíval do zrcadla a tak mě to vzalo, že jsem napsal první odstavec tohoto textu. Jsou v něm skryty parafráze tří mých oblíbených autorů z jejich známých knih. Kdo první pošle na můj mail jxd@jxd.cz - spolu s adresou - autory a názvy knih, které jsem zneužil, pošlu mu trilobita.

 

Ostatní vyzývám ke sledování mé děsivé metamorfózy v mutanta Adolfa Hitlera s Václavem Havlem zde na webu, kde se každý den objeví nová fotografie.

 

A prosím čtenáře, aby nepsali do diskuse, že s tím knírem vypadám jako debil. To totiž vidím sám. Zato bych uvítal, kdyby mi někdo do konce listopadu levně pronajal kolotoč.

 

A pokud vás rakovina prostaty děsí jako mě, tak si to místo pod nosem taky měsíc neholte, a třicátého se všichni oholíme a ožerem, případně zkouříme.