Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: Tomáš Tesař

Miloš Zeman přijel do redakce Reflexu ve dvě hodiny odpoledne.
Uvítal ho šéfredaktor Reflexu Ivan Hamšík...
... společně se zástupcem šéfredaktora Jaroslavem Pleslem.
Miloš Zeman v redakci Reflexu odpovídal na otázky čtenářů.
Miloš Zeman v redakci Reflexu odpovídal na otázky čtenářů.
11
Fotogalerie

Už mám přes sto tisíc podpisů. Prezidentský kandidát Miloš Zeman odpovídal v on-line chatu čtenářům Reflexu

"Jste první, komu sdělím, že počet podpisů na moji petici právě dnes přesáhl sto tisíc," odepsal Miloš Zeman v dnešním on-line chatu čtenářům Reflexu. A v odpovědích na následující otázky nešetřil ani svými pověstnými bonmoty.

 

V redakci Reflexu na Zemana po druhé hodině odpolední čekaly desítky čtenářských dotazů. "Člověk se mstít může, prezident se mstít nesmí," odpověděl na jednu z prvních otázek od čtenářky, která vyjádřila obavu, že se jako možný budoucí prezident bude mstít sociálním demokratům za prezidentskou volbu z roku 2003, kdy ho ČSSD jako kandidáta nepodpořila.



Bonmotem se zamyslel i nad volebním systémem. Na čtenářskou otázku ("I odborníci říkají, že 60 procent lidí jsou blbci. Nemyslíte, že když má volební právo každý, pak je nasnadě, že tato většina blbců de facto vždy přehlasuje ty chytré?") prezidentský kandidát odpověděl: "Odborníci neříkají, že 60 procent lidí jsou blbci, odborníci říkají, že 30 procent lidí jsou blbci. V demokracii naštěstí rozhoduje většina, to jest těch zbývajících 70 procent."



Miloš Zeman během on-line chatu připomněl, že je zastáncem opoziční smlouvy ("Opoziční smlouva je naprosto běžná ve všech zemích, které mají menšinovou vládu, a takových zemí bylo je a bude hodně."), že by podpořil zrušení Senátu ("Dlouhodobě tvrdím, že Senát lze zrušit jednoduchým opatřením, které spočívá v tom, že v zákonu o státním rozpočtu dáte na výdaje na senát nulu.") a nezapomněl okomentovat poměry v ČSSD.

 

Podívejte se na záběry z pondělního on-line chatu Miloše Zemana s čtenáři Reflexu:

 

Na otázku, co by podle ČSSD pomohlo k tomu, aby se dokázala oprostit od korupčních afér a začala vyhrávat volby, odpověděl: "Bylo by nutné, aby se vedoucí funkcionáři ČSSD i jiných stran vybírali podle svých odborných schopností, a nikoli podle toho, kolik delegátů dokáží podplatit na svých volebních kongresech."

 

Video placeholde
Miloš Zeman hostem online chatu v Reflexu • Reflex.cz


 
A jakou má Zeman motivaci k tomu, aby se stal českým prezidentem? "Obava, že jiní kandidáti by mohli být ještě horší než já," vzkázal čtenářům.

 

 

Přečtěte si všechny odpovědi Miloše Zemana  na dotazy čtenářů: