Prototyp malého hybridního automobilu pro firmu Škoda z Ateliéru produktového designu.

Prototyp malého hybridního automobilu pro firmu Škoda z Ateliéru produktového designu. Zdroj: DOX

Kolekce Jindry Jansové využívá základní druhy pánských oděvů a jejich specifické funkční prvky netradičně aplikuje na oděvy dámské.
Střibrné šperky s názvem Květy od Janji Prokič.
Návrhy navigačního systému letiště, včetně piktogramů, od Matěje Činčery.
4
Fotogalerie

Hybridní Škodovka a rostlina, která si pamatuje. V pražském DOXu budou vystavovat talentovaní studenti VŠUP

Chcete vidět na jednom místě futuristické boty, designové cepíny pro horolezce a prototyp malé hybridní Škodovky? Pražské Centrum současného umění DOX hostí od středy 17. října až do 9. listopadu „Výstavu 2012“ - neboli kurátorský výběr z diplomových a semestrálních prací studentů „umprumky“, které vznikly během uplynulého akademického roku.

 

V prostorách pražského DOXu najdou návštěvníci celkem třicet výtvorů mladých designérů, návrhářů, výtvarníků a grafiků z pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové, vystavených pod kuratelou Terezy Bruthansové a Maxima Velčovského.

 

Mezi vystavenými návrhy budou k vidění například „designové“ horolezecké cepíny, které vytvořil Karel Matějka z Ateliéru produktového designu, nebo šperky z nezvyklého materiálu - křídy od studentky Kateřiny Volové. Překvapivé využití pro rostliny našel Jakub Jansa z Ateliéru supermédií – používá je jako přirozené zálohovací médium, které vytváří kontrast k „chladným moderním technologiím.

 

Velký prostor dostane na výstavě móda; práce módních ateliérů se představí zájemcům například v podobě kolekce futuristických bot s důrazem na individualizaci obuvnické výroby od Pavly Podsedníkové nebo „redesignu“ slavných bot Baťa Bullets z 60. let, kterou má na starosti kolektiv z Ateliéru designu a obuvi. Jiné známé české značce složil poctu Ateliér produktového designu, v němž vznikl prototyp malého hybridního automobilu pro firmu Škoda.

 

Malou ochutnávku vystavených exponátů najdete v následující fotogalerii: