Bruce Willis

Bruce Willis Zdroj: Youtube.com

Týden s Brucem a filmem, na který by neměl chodit pan Klaus 

Zima je tu: taktně nám to naznačují už i kina. Ne že by se plnila zimomřivými diváky, to jen že servíruje samé studené filmy. Jeden Mazel z Dánska, další z Arktidy, ještě že máme akčního Bruce Willise, aby nám trochu rozproudil krev.

Mazel

33|Reflex.cz

Dánsko, 2012, 92 min

Režie:Mads Matthiesen

Hrají:Kim Kold, David Winters, Elsebeth Steentoftová

Sever Evropy je jistota - tedy alespoň pro filmového diváka. Právě z tohoto koutu světa totiž už nějaký čas chodí do kin samé lahůdky. Skvělou pověst Skandinávii neppokazil ani aktuální filmový příspěvek z Dánska, kulturistická romance Mazel Madse Matthiesena. Úspěšný autor krátkých snímků v ní chytře zužitkoval námět jednoho z nich a vyrobil z něj vděčný festivalový hit (v Sundance mu dali cenu za režii). Nebudeme tajit, že hlavní kouzlo Mazla nese jméno Denis, má asi tunu a je kulturista. Mimochodem zahrál si jej kulturista skutečný, tedy teď už vlastně bývalý - z Kima Kolda je dnes hvězda stříbrného plátna a od chvíle, kdy předvedl, jak miluje hora svalů, netrhnou se s filmovými nabídkami dveře. V tělocvičně ho teď asi hned tak neuvidíme. Leda v Mazlovi 2.

 

Looper

33|Reflex.cz


USA/Čína, 118 min

režie Rian Johnson

hrají Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Bluntová


Není to takový zázrak, jak se říká, ale kritéria kvalitní víkendové zábavy pro fanoušky sci-fi Looper splňuje beze zbytku. Ostatně cestování časem je téma vděčné a Bruce Willis taky nemůže zklamat (i když po Měsíčním království...Ale ne, nemůže!) Pro nezasvěcené stručně k ději: looper je termín pro nájemného zabijáka, najímaného na odstraňování nepohodlných lidí z budoucnosti. Mafie, která si je vybírá, však stále častěji sahá i do vlastních řad, a jak se smyčka stahuje, musí logicky jednoho dne dojít na setkání rozdvojeného já - starého a mladého. Jinými slovy Bruce Willis má problém. Nebo ho má Joseph Gordon-Levitt? Čert aby se v tom vyznal.

 

Arktida 3D

22|Reflex.cz

USA, 2012, 40 min


Režie:Greg MacGillivray


Tři roztomilí lední medvědi a pod nimi jméno Meryl Streepová. Trochu atypická kombinace, není-liž pravda. Všechno se dá ovšem vysvětlit. I to, že dáma, jež kdysi tak podmanivě vzpomínala na Afriku, náhle mluví zpoza polárního kruhu. Arktida 3D totiž není nic jiného, než pravověrný imaxový přírodní dokument s jejím komentářem. Emoce v něm neobstarávají lidé, ale zvířata, a že jich taková medvědice s mláďaty umí vyprodukovat. Jsou sice trochu nazelenalé (ach to oteplování), ale pokud se nejmenujete zrovna Václav Klaus, mohli byste se s tím v klidu srovnat.