Nejdražší hamburger světa.

Nejdražší hamburger světa. Zdroj: Profimedia.cz

Burger s přílohou v přepočtu za necelých 6 tisíc korun.
Skoro 2 tisíce korun byste museli zaplatit, abyste mohli ochutnat tenhle hambáč.
Cena téhle kousky s masem a zeleninou se pohybuje těsně pod hranicí 4 tisíc korun.
Milovníci plodů moře si na tomhle speciálním burgeru pochutnávají v přepočtu za téměř 13 tisíc korun.
Je libo burger s krevetami a olivou za 15 tisíc?
5
Fotogalerie

100 tisíc za hamburger? Žádný hloupý vtip, to je realita luxusních restaurací

Hamburger, americká národní specialita. Běžně ho seženete za pár dolarů. V Las Vegas i v dalších městech Ameriky a Anglie z něj ale udělali součást jídelníčku nejluxusnějších restaurací. Cena za nejdražší hamburger světa se vyšplhala na neuvěřitelných pět tisíc dolarů (v přepočtu skoro 100 tisíc korun).

 

Dovolená, motorka, počítač nebo nový smartphone... V cenových relacích těchto věcí se pohybují částky, za které se v Americe a Anglii prodávají ty nejvybranější hamburgery. I když některé z nich nemají s masem v housce, které si koupíte v každém druhém fastfoodu už prakticky nic společného, jiné vypadají docela obyčejně. A troufneme si trvrdit, že i jejich výrobní hodnota je ve srovnání s astronomickými cenami výrazně nižší. 

 

Kde všude narazíte v luxusních restauracích na předražené burgery? Například v Las Vegas, New Yorku, Londýně a ve floridském městě Pensacola. Pod zhlédnutí fotek se vám možná budou sbíhat sliny, když si ale přečtete, kolik byste za ně museli zaplatit, pravděpodobně vás rychle přejde chuť.

 

 

Na středu chystáme den jídel ve školních jídelnách. Jestli pořád chodíte na základní nebo střední školu, připravte si foťáky a mobilní telefony a pomozte nám zmapovat úroveň současné školní gastronomie. Více pod následujícím odkazem: