Jídelna

Jídelna Zdroj: JIŘÍ BERVIDA / MF DNES / Profimedia

Vaří školní jídelny jenom blafy? Zjistíme to s vámi už dnes

Opravdu vaří školní jídelny tak mizerně, jak se říká? Jestli pořád chodíte na základní nebo střední školu (nebo tam pracujete) připravte si fotoaparáty a mobilní telefony a pojďte to s námi prověřit! Středa 17. října je totiž Dnem školních jídel - dnem, kdy bychom rádi shromáždili co nejvíc fotografií obědů, které musejí jíst české děti.

 

 


"To se nedá žrát!" Když zaslechnete tuhle okřídlenou větu, co se vám vybaví? Řadě z nás určitě otřesné zážitky ze školních jídelen - tedy alespoň těch, které používají místo kvalitní kuchařky a špetky estetického cítění jen nutriční tabulky. Ale třeba je dnes už všechno jinak - pomůžete nám to zjistit?


Dejte si dnes, ve středu 17. října, na své základní nebo střední škole oběd a vyfotografujte ho ještě předtím, než se do něj pustíte. Snímek nám do středeční půlnoci buď pošlete na mail rxonline@reflex.cz, nebo ho nahrajte na Instagram (případně na Twitter) s hashtagem #skolnijidlo. K fotografii ještě připište název jídla a jméno své školy.

 

 




Hned ve čtvrtek najdete webu Reflex.cz galerii všech pořízených snímků, z níž si sami budete moct udělat obrázek o tom, jestli skutečně české školní jídelny stojí za starou bačkoru.

 

Zatím se můžete podívat, na jaká školní jídla s oblibou vzpomínají přední čeští šéfkuchaři: