Radůza

Radůza Zdroj: Alena Hrbková

ZZ Top? Neskutečně šlapou! Šest novinek vybraných Reflexem komentuje Radůza

Radůza vydává v září nové album. Jmenuje se Ocelový město a tím městem je myšleno Kladno, v jehož blízkosti písničkářka bydlí. Jeho „ocelovou“ fotogeničnost si lze vychutnat na snímcích Simona Vejvančického, zařazených do bookletu alba, jež zachycuje březnové koncerty v pražské Malostranské besedě, kde Radůza představila většinou nové písně. Z koncertu byl pořízen i obrazový záznam a DVD, které režírovala Olga Špátová, vyjde v říjnu.

NEVER SOL - LAY DOWN

Sára Vondrášková zpívá píseň z filmu Davida Ondříčka Ve stínu, který měl tento týden premiéru

Tak tuhle písničku jsem si moc užila. Senzační hlas, instrumentace i mix. Sáru Vondráškovou jsem doposud neslyšela a jsem nadšená, že jsem k tomu měla příležitost. Krása! Děkuji!

 

 

PET SHOP BOYS - MEMORY OF THE FUTURE

Legendární kapela vydává nové album Elysium

Moje vůle přijmout tuto skladbu kolísala po osmitaktích v maniodepresívní křivce přímo úměrné tomu, jak se střídaly pasáže přijatelné pro můj současný vkus s pasážemi hutně evokujícími osmdesátá léta, která mne hudebně nebavila ani tehdy, navzdory tomu, že jsem byla mladičká, a tudíž vše, co ve mně vyvolává vzpomínku na ona léta, by mělo mít příchuť libosti. Písnička mě nijak neurazila, avšak vzpomínkám se budu raději oddávat za pár let. Tak za 86, zhruba asi.

 

 

ZZ TOP - CHARTREUSE

Po devíti letech je tu album texas kých vousáčů a autorů nesmrtelné coververze písně Viva Las Vegas. Jmenuje se La Futura

Já překvapená!!! Nikdy mě nenapadlo, že by mě bavili ZZ Top! Bytelně šlapající! Budu se muset dovzdělat a naposlouchat další pecky!

 

 

DOROTA BÁROVÁ - ČEKÁNÍ

Skladba z nového, profilového kompilačního alba polovice dvojice Tara Fuki

Nesmírně jímavá píseň, hezky zazpívané, kombinace dvou violoncell je uchu velmi lahodící. Tato barva sluší i interpretce. Povedená píseň.

 

 

KAPITÁN DEMO - MÁM PŘÍTELE

Parodický hiphopový projekt Jiřího Buriana ze skupiny Southpaw

Tak v tomto případě mě pobavil hlavně klip. Opravdu moc krásné retro!

 

 

Trailer k filmu NEJVĚTŠÍ PŘÁNÍ - Nový dokument Olgy Špátové

Největší přání je pro mě osobní záležitost, protože Olga mě pozvala na premiéru. A tak jsem nekriticky nadšená a hrozně se na film těším. Objektivně vzato, i tak ten film bude senzační a jsem ráda, že už ho má hotovej, protože teď bude konečně moci sestříhat DVD, které spolu točíme. Hi, hi, hi!