Na nový iPhone čekaly miliony příznivců značky Apple po celém světě.

Na nový iPhone čekaly miliony příznivců značky Apple po celém světě. Zdroj: Profimedia.cz

Mizící fronta iPhonistů v Apple Store.
Paříž potěšila milovníky iPhonů o týden dříve než se tak stane v Praze.
Londýnská Regent Street byla dnes ráno absolutně neprůchozí kvůli davům čekajícím na iPhone 5.
V Tokiu vítali iPhone 5 doslova "ve velkém".
Nový iPhone 5, Tokio.
8
Fotogalerie

Šílenství v Drážďanech. Apple začal prodávat iPhone 5 a my byli u toho

Drážďany, Paříž a Londýn – tahle evropská města dnes v ranních hodinách spojovala jedna a tatáž událost. Do prodeje se dostal iPhone 5, což nedalo spát statisícům příznivců značky Apple. S narvanými peněženkami a nabitými kreditkami čekali, až se konečně otevřou dveře Apple Storů. Co nastalo pak, se dá popsat jediným slovem - šílenství.

 

Zatímco čeští milovníci jablečných zařízení budou muset ještě týden vydržet - nový model iPhonu se v Česku začne prodávat na Den české státnosti, 28. září -, Spojené státy, Kanada, Velká Británie, Německo, Austrálie, čínský Hong Kong, Japonsko a Singapur se ho dočkaly dočkaly dnes ráno. Zahájení prodeje provázely klasické tlačenice a sem tam i dokonce roztržky a dlouhé čekání ve frontách - ale to už je pro fanoušky Applu spíš sport než utrpení.  

 

Unikátní atmosféra spojená se zahájením prodeje iPhonu přilákala do Drážďan i fotoreportéra Reflexu (a věrného iPhonistu) Tomáše Tesaře, který se pokusil popsat tamní atmosféru. Podívejte se na reakce prvních majitelů nového iPhonu. No řekněte, vystáli byste si takovouhle frontu na cokoliv jiného? Třeba na rohlíky?

 

Video placeholde
Šílenství kolem iPhonu 5. Byli jsme při tom • Reflex.cz