Michelinský šéfkuchař Roman Paulus: Jak zapůsobit na ženu? Dobrou rybou nebo mořskými plody | Reflex.cz
reklama
nahoru

Michelinský šéfkuchař Roman Paulus: Jak zapůsobit na ženu? Dobrou rybou nebo mořskými plody

Denisa Doležalová7. září 2012 • 06:01
Michelinský šéfkuchař Roman Paulus: Jak zapůsobit na ženu? Dobrou rybou nebo mořskými plody
Kuchařský génius Roman Paulus, držitel michelinské hvězdy.
• foto: 
Profimedia.cz

Vařit můžete celý den, jíst jenom někdy. Tak vysvětluje šéfkuchař Roman Paulus to, proč mnohem radši vaří, než jí. A vaří opravdu celé dny. I díky tomu je držitelem prestižní michelinské hvězdy.

reklama


Když většina lidí obědvá nebo večeří, vy jim vaříte. Kdy tedy sám jíte?

V mezičase. Před obědem a po obědě.


Takže dvakrát denně?

Ano, dvakrát. A průběžně celý den ochutnáváme.


Když si vaříte sám pro sebe, dbáte na to, jak bude jídlo na talíři ve finále vypadat?

Částečně ano. Ale dbám hlavně na jeho chuť.


Mluvíte rád o jídle?

Hrozně rád.


A při jídle?

Při jídle moc ne…


Když vám někdo uvaří, začnete přemýšlet, jak byste daný pokrm připravil vy?

Ani ne. Já nejvíc přemýšlím nad svým vlastním jídlem. Ty ostatní moc nehodnotím. Nechci si zbytečným přemýšlením nad jídlem kazit dojem. Když to jídlo není vyloženě hodně špatné, což se občas stane, tak se tím nezatěžuji.


A když je jídlo v restauraci špatné, stěžujete si?

Když se nedá jíst, tak asi jo. Ale to už se mi dlouho nestalo.


Když jste naopak spokojený, tak jídlo pochválíte?

To určitě ano. Sám vím, jak to je příjemné.


Jaký jste měl vztah k jídlu jako kluk?

Vždycky mě přitahovala jeho příprava. Ale k tomu milovat jídlo jako strávník jsem se musel trošku propracovat. Nebyl jsem vybíravý. Ono toho zase tolik nebylo. Když jsem byl malý, tak ten sortiment byl hodně úzký. Mlsnější jsem až poslední dobou.


Kdybyste chtěl jídlem získat ženu, co byste jí uvařil?

To se dá? Hm… Tak asi něco, co mám sám rád. Ale možná by se žena dala získat spíš na víno, ne? (smích) Podle mě se dá nejvíc zapůsobit opravdu dobrou rybou. Nebo mořskými plody – krevetami.


Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Nemám žádné nejoblíbenější. Také to mám dost podle sezóny. Třeba v létě lišky, předtím chřest. Ale mám spoustu oblíbených jídel. Co se týče jedení i vaření.


Co jste při jídle v životě dělal nejzajímavějšího?

Většinou dělám při jídle spoustu věcí. Asi bych měl říct „Bohužel!“. Co bylo nejzajímavější? Třeba jsem jedl a zároveň jel na kole.


Co jste jedl?

Banán. (smích)


Chodíte do fastfoodů?

Fastfoody mohou mít své opodstatnění, speciálně třeba na cestách. Jíst by se sice nemělo rychle, ale když někam cestujete, tak asi opravdu na dálnici nezastavíte na tři hodiny. Potřebujete si dát něco rychlého, abyste mohli jet dál. Nebo třeba v méně rozvinutých zemích, kde nejsou pevné hygienické standardy, je třeba ten McDonald´s jedna z mála jistot, kde se nemusíte bát o svoje zdraví. Ale určitě se mi nestalo, že bych si řekl: ,,Kam půjdu dneska na oběd? Půjdu do McDonaldu.“ To si nedovedu představit.


Baví vás víc vařit, nebo jíst?

Určitě vařit!


Proč?

Vařit můžete celý den, jíst ne.

 

Ale jíst celý den můžete taky.

To nejde. Rád si ale uvařim něco, co si potom sním ve volném čase.

 

Denisa Doležalová


Klíčová slova: rxrxdenisadolezalova



Diskuse ke článku

 

reklama
Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější
Komentáře
reklama