Nové disciplíny pro Prahu olympijskou

Nové disciplíny pro Prahu olympijskou Zdroj: Schmutzig Artbite

Nové disciplíny pro Prahu olympijskou
Nové disciplíny pro Prahu olympijskou
Nové disciplíny pro Prahu olympijskou
Pozvánka na Prahu olympijskou
5
Fotogalerie

Olympiáda se přesouvá do Prahy. Londýnská sportoviště vystřídá pražská MHD

Zítra ve 10:30 začne soutěžní happening Praha olympijská. Na startu bude i stříbrný olympionik Vavřinec Hradilek a pokusí se o nemožné: dostat se v rozumném čase z pražského "Jiřáku" na Muzeum.

Trasa z Jiřího z Poděbrad na Muzeum trvá s pomocí MHD čtyři minuty - brnkačka. Jenže vstup do metra není bezbariérový a s tramvají je to jakbysmet (zastávky nemají nájezdy na ostrůvky). Vozíčkáři tedy musí "vyrazit pěšky a doufat, že všechny přechody budou mít nájezdy," jak se píše ve výzvě organizátorů zítřejšího happeningu Praha olympijská.

 

Organizátoři z o.s. Asistence ostatně identifikovali hned několik dalších možných disciplín pro pražskou MHD:

 

  • vzpírání kočárku soupažným nadhozem do tramvaje
  • pražský dvojbob s doprovodem na eskalátoru
  • skok do dálky s doprovodem na nástupní ostrůvek
  • skok seniorů do výšky o berlích do bariérové dopravy

 

K nim vytvořili i tyto perfektní návrhy na trička (nejlepší vyberte na jejich facebookové stránce lajkováním - dva nejúspěšnější motivy pak realizují):

 

 

Zítřejšího závodu, který začíná v 10:30 u Žižkovské věže, se zúčastní i stříbrný medailista z OH v Londýně 2012 Vavřinec Hradilek. Nedivili bychom se, kdyby po závodě řekl, že to byl větší masakr než olympijský závod.

 

Nástrahy si můžete vyzkoušet i na vlastní kůži: připraven bude jeden volný vozík a každý zájemce si bude moci na chvíli vyzkoušet, že zdolání nástrah pražské hromadné dopravy je někdy opravdu velká bojovka.