Kato

Kato Zdroj: Tomáš Tesař

Se Scorsesem v kedlubně. Šest ukázek zaslaných Reflexem komentuje Kato

Lídr hiphopové kapely Prago Union, se kterou zatím vydal čtyři alba. To poslední, V barvách, vyšlo vloni. Na webových stránkách skupiny si momentálně můžete poslechnout její novou skladbu PPS. Prago Union pilně koncertují a chystají materiál na novou desku.

JAROMÍR NOHAVICA - JÁ CHCI POEZII

Ukázka z nového alba Jaromíra Nohavici.

Jaromír je jenom jeden, chápu, že se cítí trochu sám. Vlastně mu tady hodně rozumim. Otázka je, na kolik tomu porozuměj’ i lidi na druhý straně. Pan Nohavica dělá strašně silný věci, který lidem hodně dávaj’, ale to, že v tom pořád pokračuje, svědčí o tom, že je pro něj muzika důležitější než on sám. Takže nezbývá, než aby to šlo, aby to hrálo, aby to fungovalo …

 

 

AFGAN WHIGS -  MILES IZ DED

Ukázka ze staršího alba legendární americké garážové kapely, jež bude koncertovat 15. 8. v pražském Lucerna Music Baru.

Tenhle styl kytarovek mi neva, spíš se mi často i docela líbí. Tohle zní kvalitně. Chce to vážně charismatickej hlas, kromě dobrejch písniček, když chce v těchhle vodách vyplavat na nějaký vlně nahoru. Těžko říct, jestli to je tenhle, na to nestačí slyšet jednu písničku. Na koncík bych se jít nebál, ale asi tam nebudu.

 

 

MOS DEF - LIFE IN MARVELOUS TIMES

Skladba ze zatím posledního alba newyorského rappera, jenž bude hlavní hvězdou letošního Hip hop kempu (16.–18. 8.).

Mos Def je dobrej. Ač pro mě jako deska pořád nejlíp funguje jeho první, dokáže udělat zajímavou věc. Taky se snaží mít, i když někdy možná až moc, vždycky hlavu a patu, což se cení. Jen nemá svůj sound, jako když neví co dřív, což vlastně asi neví. Rozhodně bych ho na Kempu letos rád slyšel naživo, zadaří-li se. To bych se klidně i těšil.

 

 

RED HOT CHILI PEPPERS - GIVE IT AWAY

Klasika od kapely, která vystoupí 27. 8. v pražské Synotip Areně.

Když byla tahle pecka nová, akorát jsme měli čerstvě MTV a já objevoval hip hop. V tý době to pro mě bylo všechno, kde někdo rapoval, a proto mi tam spadli i RHCP. Tenkrát mě strašně iritovalo to „givruvej“ a vůbec se mi nezamlouvala ta bělošská „předkloněná“ flow. Jakmile se vyjasnilo a já pochopil, odkud to přichází, docenil jsem teprve celý Black, Sugar, Sex, Magic tak jako právem i zbytek světa. Zbytek je historie.

 

 

Trailer k filmu TEMNÝ RYTÍŘ POVSTAL

Film režiséra Christophera Nolana. V kinech od 26. 7.

Smutný promo, co má Nolanův třetí Batman. Já viděl toho druhého, ale tenhle mi, musím se přiznat, dosud unikal. Vsadim se, že bych se nenudil, ale to, co Christopher Nolan předvedl v Počátku, to u mě stejně netrumfne. To jsem zíral, a když zrovna nedělám chytrýho nad ukázkama od Reflexu, zírám dodnes.

 

 

Trailer k filmu SKRYTÁ IDENTITA

Film Martina Scorseseho z roku 2006. Nova jej uvedla v neděli 5. 8. ve 21.55.

Naprosto chápu, že je každý Scorseseho film očekáván s takovým vzrušením. Zavdal spoustu neoddiskutovatelnejch klasik, a tak se může stát, že sem tam nějaký kousek někomu zapadne do temných zákoutí kedlubny. Tak jako mně tenhle. A to jsem ho, myslím, viděl. Alespoň většinu. A bavil mě.