Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Petr Lemberk / MF Dnes / Profimedia.cz

Bůh ví, zda by Andrej Babiš prošel přes první otázku psychotestů pro své spolustraníky

Petr KolářPetr Kolář|ArchívV DUBNU TÍMTO KROKEM vzbudila jihočeská ODS vcelku pozdvižení. Na její kandidátce bude někdejší fotbalový reprezentant Karel Poborský. Tehdy tvrdil, že by rád „pomohl ODS, kterou jsem vždy volil a propagoval při různých akcích a mítincích a jejíž program je mi nejbližší“. Minulý týden však Poborský startoval kampaň Dlouhého. Kupodivu nikoliv Pavla, kmotra jihočeských občanských demokratů (a částečně i socialistů), ale Vladimíra.

 

Tedy někdejšího ministra, toho času poradce Goldman Sachs, jenž usoudil, že by se ideálně hodil na Hrad, a po vzoru Forresta Gumpa to svému okolí hodlá sdělit uběhnutím 500 kilometrů v rámci prezidentské kampaně. Že by si bývalý fotbalista mohl oba muže stejného jména poplést, se zdá být vyloučené už proto, že s modrým kmotrem Pavlem jsou sousedy na Hluboké. „Tradiční propagátor“ ODS Poborský Reflexu rozhovor na politické téma poskytnout odmítl, takže nezbývá než spekulovat. Třeba zda náhodou nemá pro politiky se jménem Dlouhý nějakou slabost. Pokud ano, snad za ním se žádostí o podporu nepřijde žádný komunista (nynější, bývalého už podporuje na Hrad) stejného jména.

 

RUŠNO BYLO i u dalších prezidentských kandidátů. Třeba Honza Fischer sice naposledy překvapivě tvrdil, že není žádný Honza Fischer, v uplynulém týdnu ale tuto image opět nahodil. Jeho webu vévodilo video ze setkání s režisérem celé řady přitroublých komedií pro masy, jehož přitom Fischer prezentoval především coby režiséra klasické opery. Honza holt není žádný Troškař!

 

ZÁJEMCI O FUNKCI v hnutí podnikatele Babiše Ano 2011 podstupují osobnostní psychotesty. Jak v pondělí napsala MF Dnes, sám Andrej „tujetoúplnépááálermo“ Babiš tvrdí, že o psychotestech pro spolustraníky neví. Samozvaný politický mesiáš má kliku. Bůh ví, zda by prošel přes první otázku.

 

OBČANŠTÍ DEMOKRATÉ si zřejmě v rámci boje o dominanta na pravici zvolili pro podzimní krajské a senátní volby PR agenturu Konektor. Tu, jež v minulosti pro TOP 09 vymyslela známku s Karlem Schwarzenbergem bafajícím z dýmky. Dostane Petr Nečas namísto ní doutník, anebo kouř až na kongresu po volbách?