Reflextor

Reflextor Zdroj: Archív

Program Reflextoru na pondělí: kurz focení iPhonem a Estébák Mádl

Úvodní festivalový víkend je za námi. Jestli si ale myslíte, že se o všedním dnu ve Varech mimo kinosály nic neděje, zavítejte do Reflextoru. Akce, které chystáme na dnešek, vás přesvědčí o opaku.


Reflextor pro vás bude tradičně otevřen od 8 do 22 hodin. A hned v deset hodin pro vás máme připraven... fotografický workshop. Fotíte chytrým telefonem? I smartphonem můžete dosáhnout výborných výsledků, jen si musíte osvojit správnou techniku.

 

Nenechte si ujít unikátní workshop Iphoneography fotoreportéra Reflexu Tomáše Tesaře, který vás od 10.00 zasvětí do tajů focení iPhonem, případně dalšími chytrými telefony (více o workshopu zde).

 

Od 17. hodiny se uskuteční v Reflextoru v pořadí už třetí debata ze série Čermákových koupelí. Miloš Čermák, tentokrát v tandemu s filmovou recenzentkou Reflexu Terezou Spáčilovou, se zaměří na téma estébáků a práskačů. Jejich hostem bude Jiří Mádl.

 

Mladý herec patří ke šťastné generaci, která už si s komunismem nestihla zadat, přesto o něm mluví častěji než jeho vrstevníci. Jak se aktér antilevicové kampaně Přemluv bábu vypořádal s rolí v těžkém estébáckém dramatu Konfident(promítaný v rámci sekce České filmy 2011-2012)? Co ví o době, kdy na sebe donášeli kolegové, přátelé i manželé? A jak estebácké praktiky ovlivnily život konkrétních lidí? To všechno se dozvíte na místě.

 

Přelomová 18. hodin opět patří premiéře dalšího dílu videoblogu Od soumraku do úsvitu Luďka "Rodrigueze" Staňka. A od 20.00 vám v Reflextoru ve stylu sweetnoise-phunk zahraje skupina Shoe Cut.

 

Stavte se ale i kdybyste měli v Reflextoru (kavárně Reflexu) jen nabrat dech mezi projekcemi. Čeká na vás wi-fi zdarma, pivo, limo a koktejly. Budeme tam pro vás.

 

Co je Reflextor?

Kromě toho, že název Reflextor dostal náš karlovarský webový speciál, jde i o skutečný fyzický prostor, který vám bude po dobu festivalu otevřen v karlovarských Lázních III. Časopis Reflex vám zde coby hlavní mediální partner 47. ročníku filmového festivalu zpestří všech 9 dní.

 

Kde nás najdete: