Demonstrant

Demonstrant Zdroj: Marek Douša

Marihuanárod aneb Jak vláda plánuje oslavu výročí legalizace trávy

(Do you want to read this article in English? Use this link.)


OBĚŽNÍK

Od: předsedy vlády
Komu: poslancům PS ČR
Předmět: 10. výročí legalizace
marihuany v České republice

 

Vážení bratři a sestry!

Čau! Hele, omlouvám se, že vás všechny ruším v den volna, ale je dost těžký se o tom nezmínit, když jsme už pro všechny lidi v zemi zavedli třídenní pracovní týden před pěti lety ... nebo to bylo už před šesti? Sakra, musím se na to mrknout.

 

Ále co. Jeden kámoš mi zrovna řek’, že příští úterý to bude akorát deset let, co jsme si tu schválili zákon o legalizaci marihuany. Já na to povídám: Ty jo! Nekecej! Hustý! To musíme popařit!!

 

První, co mě napadlo, že bysme možná měli na ten den vyhlásit státní svátek … počkat, myslím, že to ale byl až ten druhej nápad. Ta má první myšlenka byla: Když říká „příští úterý“, myslí to úterý, co bude tenhle tejden, nebo ten úterek po tom?

 

Víte, co chci říct? Jako že to může bejt dost velkej zmatek, když vám někdo v neděli řekne „příští úterý“, ale ve skutečnosti myslí „tohle úterý“?

 

Takže asi takhle: má druhá myšlenka se týkala toho státního svátku … ne, počkejte, možná to byla ta třetí. Protože to druhý, co mě popadlo, totiž napadlo, bylo: Sakryš, proč se tomu vlastně říká „úterý“? To je ale divný slovo! Má to vůbec nějakou spojitost?

 

Určitě mi někdo kdysi prozradil, o co tu jde. Ale teď si nemůžu nějak vzpomenout. Sakra práce. Na tohle se taky budu muset někam podívat.

 

Co jsem to chtěl říct? Pardon. Hehehe! Tohle zapomínání fakt nesnáším. Dejte mi minutku. Bylo to něco o úterku.

 

Jó, aha! Takže jsem si říkal, že bysme příští úterek vyhlásili státním svátkem, což by bylo docela prima. Zvlášť proto, že i ten pondělek předtím je už státní svátek (no přece Den Boba Marleyho) a i ten den potom (Národní den čištění bongů). Určitě by lidi přivítali den volna mezi dvěma státníma svátkama … no, většina si stejně bere volno, ne? He-he-he-he.

 

No, já vim, že jsme poslední dobou vyhlásili spoustu novejch státních svátků. A s tímhle by se to už vyšplhalo na 54 státních svátků za rok, což by se někomu mohlo zdát dost. Ale jak jsem se tak na to díval, číslo 54 je vlastně nejmenší číslo, který lze zapsat jako součet tří dvojmocnin třema různejma způsobama.

 

Pane jo! Bezva, nemám pravdu? Stejně je ta matyka děsně úžasná věda! Taky teď čtu tu neuvěřitelně zajímavou knížku o „teorii her“, co se zabejvá matematickejma modelama a spoluprací mezi inteligentní a racionálně smýšlející skupinou řídících orgánů. No, když na to tak pomyslím, tu knížku jsem čet’, ale mám dojem, že jsem ji tuhle nechal někde v taxíku.

 

Taxi. To je taky takový divný slovo! Taxi trhni nohou! Ha-ha-ha-ha-ha-ha.

 

Pardon. Kde jsem to byl? Aha, jo, ten státní svátek. To je vlastně hlavní důvod, proč Vám, kluci a holky, vlastně píšu. Myslíte si, že byste mohli spíchnout zákon, kterej by příští úterý vyhlásil „Národním dnem marihuany“, nebo něco podobnýho?

 

Když řikám „spíchnout“, tak se spousta z vás asi bude chechtat (a tim myslím víc než jindy, cha-cha-cha). Já vim, že Vám, Vy kluci sakramentský, trvalo celejch sedm měsíců, než jste všechno prodebatovali napříč politickym spektrem a konečně schválili středy jako „Dny pizzy“ v parlamentní kantýně. Ale taky vim, že když se do toho vobujete, dokážete to.

 

Zdenda, náš ministr zemědělství, už má pár skvělejch nápadů na uspořádání několika akcí, jak novej státní svátek pořádně oslavit. Včetně pokusu ubalit na Staroměstskym náměstí největšího jointa na světě a překonat tak současnej rekord. Dokonce už oslovil potenciální sponzory, společnosti Prahuana a Starotráva. Dobrý, co?

 

Zájem projevily i Pilsner Urquell a Gambrinus. Divný, že? Pamatujete si, jak se výrobci piva báli, že jim legalizace marjány sníží odbyt? Mám dojem, že si jen neuvědomili, jak velkou žízeň člověk dostane, když si pořádně zahulí, a jak neuvěřitelně báječně chutná pivčo, když jste v rauši.

 

Jo, když tak o tom mluvíme, myslím, že si jedno pivčo dám hned teď.

 

Moment, krucinál! Já už dneska jeden kousek měl. To je teda sranda.

Tak na zdraví,

Váš předseda vlády

  PodpisPodpis|Reflex.cz