Ivan Trojan

Ivan Trojan Zdroj: David Tuecký

Češi by ve výtahu nejraději uvízli s Ivanem Trojanem. Zahrajte si naposledy naši hru

Pozor, tohle není další průzkum popularity! Je to hra, kterou s námi od března hrálo na webu Reflex.cz přes 60 tisíc čtenářů. Výsledkem je žebříček Čechů. Ovšem nikoli nejoblíbenějších, nejdůvěryhodnějších ani nejchytřejších. Jsou to ti, se kterými byste ... nejradši uvízli ve výtahu.

 

Všichni si tu situaci dokážeme představit, mnozí ji asi i zažili. Jedete výtahem, který zničehonic mezi patry zastaví. Nevíte, proč se to stalo ani na jak dlouho. Můžou to být minuty, ale i několik hodin. Jsou známy případy (a jeden dokonce před lety zachytila bezpečnostní kamera), kdy někdo uvízl ve výtahu přes celý víkend.

 

Můžete zůstat trčet buď sami, anebo s někým. Těžko říct, co je lepší. Záleží na tom, kdo onen „spoluvězeň“ či „spoluvězni“ jsou. A tady začíná naše hra. Dejme tomu, že je to někdo známý či důležitý. Anebo ještě jinak. Dejme tomu, že si můžete vybrat, kdo to bude. S kým by Češi nejradši uvízli ve výtahu? S prezidentem Klausem, hokejistou Jágrem, nebo loňskou Miss Česko (ovšem, pánové, klídek, toto je slušný výtah!)?

 

Na takovou otázku je těžké odpovědět. Vybrat jednoho člověka? Nemožné. Ale poměrně snadné je rozhodnout se mezi dvěma. Zkuste si to. Uvízli byste ve výtahu radši s rychlobruslařkou Sáblíkovou, nebo miliardářem Babišem? S politikem Rathem, anebo herečkou Geislerovou? S privatizátorem Koženým, nebo režisérem Formanem?

 

A v tom je kouzlo hry, kterou jsme s vámi na webu Reflexu hráli. Nabízíme dvojice českých osobností a vy jedním kliknutím myši rozhodujete, s kým byste raději nastoupili do „našeho“ – poněkud nespolehlivého – výtahu.

 

Pro zjednodušení jsme vybrali osobnosti, které byly v posledních čtyřech letech na titulní straně Reflexu. Vzali jsme jen Čechy a vynechali i ty, kteří už nežijí. Výsledky každého jednotlivého duelu se zaznamenávají a podle nich okamžitě vzniká žebříček. Teď, na konci května jsme se rozhodli výtah „zastavit“ a spočítat výsledky. Zde jsou! (A pokud čtete tento článek a litujete, že jste si nestačili zahrát, tak stále můžete, a to na adrese: duely.reflex.cz. Výsledky zveřejněné v Reflexu 22/2012 však už považujeme za definitivní.)

 

Video placeholde
S kým by chtěla uvíznout ve výtahu herečka Aňa Geislerová? A s kým Ivan Trojan? • Reflex.cz

 

Zahrajte si i vy: s kým byste nejraději uvízli ve výtahu?