Našli jsme rock'n'rollového kuchaře a nechali si od něj uvařit. Překvapil nás skvělým jídlem | Reflex.cz
reklama
nahoru

Našli jsme rock'n'rollového kuchaře a nechali si od něj uvařit. Překvapil nás skvělým jídlem

Luděk Staněk2. května 2012 • 06:00
Našli jsme rock'n'rollového kuchaře a nechali si od něj uvařit. Překvapil nás skvělým jídlem
Martin Škoda
• foto: 
Tomáš Třeštík

Reflex dal dohromady talentovaného mladého kuchaře Martina Škodu a kapelu Please The Trees, pronajal jim studio a nechal je vyřádit. Podívejte se na výsledek.

reklama

 

Nápad byl následující. Vzít Martina Škodu, sedmnáctiletou stoupající hvězdu české gastronomie a autora skvělé kuchařky Škoda nevařit, a podrobit ho testu. Martinovy recepty jsou totiž doplněny vždy hudbou, která se má při vaření toho kterého pokrmu, případně při jeho konzumaci, poslouchat.

 

Je to trik, na který Martin přišel úplnou náhodou. "Pamatuju se přesně na tu chvíli, kdy mě napadlo, že bych mohl dát ke každému receptu písničku. Byla to úplná náhoda, ale podle mě to funguje," tvrdil Reflexu. Což ale může říct úplně každý. Stejně tak si může každý v sedmnácti napsat kuchařku. Ale my v Reflexu nejsme zvyklí věřit komukoli cokoli, takže jsme se rozhodli Martina prověřit.

 

Pronajali jsme mu studio. Sehnali kapelu Please The Trees, o které tvrdí, že se nejlépe hodí k přípravě a konzumaci hovězí pečeně. A nechali ho, ať dělá, co umí.

 

Martin překvapil - výsledkem byl mocný mejdan, který byl zakončen výborným jídlem. Kapela tomu navíc dodala skvělou party atmosféru a Martin potvrdil, že jako kuchař obstojí i tváří tvář početnému publiku s kapelou za zády, když musí zároveň pózovat fotografovi i vařit pro lidi kolem sebe. Ano, je to oficiální. Našli jsme rock'n'rollového kuchaře. Jak se ostatně můžete přesvědčit na následujícícm videu.

 

480p 360p 240p
Rock'n'roll v kuchyniVIDEO Reflex.cz

 

Podobně rock'n'rolově funguje i Martinova kuchařka. Fantastický, v Čechách nevídaný účelný design (igelit proti umaštění v kuchyni a speciální hřbet, který umožní, aby kniha zůstala otevřená na místě, kde má) ukrývá jednoduše zpracovatená jídla, jež zvládne uvařit úplně každý. Martin se v knize navíc vyznává z lásky k Jamie Oliverovi a představí vám svoje oblíbená místa, kam chodí jíst v Londýně.

 

Jako ochutnávku (v tomhle případě platí tenhle slovní obrat skoro doslova) vám nabízíme recept, který nám Martin na mejdanu vařil. A mimochodem, v tištěném Reflexu, který vychází tento čtvrtek, se pak dočtete, co po mejdanu následovalo, jak jsme s Martinem porušovali předpisy, co si myslí o Babicovi a jak vyřešil kocovinu jednoho redaktora Reflexu...

 



Klíčová slova: rxrxludekstanek



Diskuse ke článku

 

reklama
Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější
Komentáře
reklama