Sex seniorů

Sex seniorů Zdroj: Profimedia.cz

Ano, i senioři souloží. Pozicemi z Kámasútry v USA propagují bezpečný sex

Sexuální život nekončí po padesátce, řada lidí ale ani s pokročilým věkem nezmoudří a dává přednost nechráněnému pohlavnímu styku. Není proto divu, že odborníky ze sdružení SaferSex4Seniors znepokojuje výrazný nárůst výskytu pohlavních nemocí mezi staršími lidmi.

Proto vytvořili kontroverzní video, v němž důchodci napodobují různé pozice z Kámasútry. Na videoserveru YouTube získalo během dvou týdnů slušných 700 tisíc diváků.


"V průběhu posledních 5 let vzrostlo tempo šíření pohlavních nemocí mezi aktivními seniory o více než 70 procent," varují autoři videa, které nabádá sexuálně aktivní staříky k používání kondomů. Za poslední desetiletí se v této věkové kategorii navíc zdvojnásobil výskyt viru HIV. "Zatímco je mnoho způsobů jak to dělat, existuje jen jediný způsob jak to dělat bezpečně. Používejte kondom," vyzývají přímo ve svém spotu.


SaferSex4Seniors se na internetu prezentuje jako "nezávislý kolektiv profesionálních sexuálních pedagogů, výzkumníků, autorů, trenérů, poradců a terapeutů s mnohaletými zkušenostmi a ověřenou kompetencí ve svých oborech zájmu."