Nové Události

Nové Události Zdroj: ceskatelevize.cz

Chladné a prkenné studio nových Událostí vás neuchvátilo

Ve včerejší Aréně Reflexu kritizoval Petr Holec kvalitu nových Událostí ČT. Anketa dopadla jednoznačně, ale na Facebooku se odehrála zajímavá debata.

 

Petr Dvořák řekl ještě coby kandidát na šéfa České televize:

 

„Nelíbí se mi trestuhodná rezignace na pád Událostí. Že si sedmdesát procent diváků dělá představu o stavu světa z komerčních zpráv, to je špatně.“

 

Na to Petr Holec reagoval:

 

"Nyní už víme, jak si Dvořák představuje modernizaci Událostí. Chladné a prkenné virtuální studio, kde i stojící (??!!) moderátoři působí virtuálně, protože se ztrácejí v nedohledné dáli. Vraťte mi Miloše Frýbu!"

 

Podobně to v hlasování vidělo celkem 87 % čtenářů. Podle hlasů tedy nové Události ČT čtenáře úplně nepřesvědčily.

 

Debata na Facebooku byla ovšem vyrovnanější. Vybíráme nejzajímavější reakce:

 

 

Pochvalné reakce:

 

Ondřej Janeček: "ČT jde s dobou. Koukněte se, jak vypadaly zprávy na Nově, ČT nebo na jakémkoli kanálu na světě před 10 lety. Koukněte se, jak vypadaly seriály nebo televizní filmy. Samé detaily na ksichty. Hmm pročpak asi? Tak se koukněte, jaké rozlišení a úhlopříčky kralovaly obývákům tehdy a dnes. ČT si toho je vědoma a hodlá pixely použít i na něco jiného než na pracně zapudrované pupínky."

 

"Dál se mi líbí hlavní zpráva dne, dobře řešené spojování s moderátory (narozdíl od konkurence s věčně zablokovanou krční páteří), plynulé tempo zpráv. A virtuální studio taky není špatný."

 

František Ortmann: "Každá změna je bolestivá a málokdo ji hned přijme.Tak je to vším, na co si člověk zvykl. Mě osobně to baví."

 

Kritika ČT:


Karel Hruby: "Forma je upřednostněna nad obsahem, což je zvlášť u veřejnoprávní televize tristní. Pan nový ředitel uplatňuje to, co zná a umí. Problém je, že ve veřejnoprávním prostředí by se měl hnát trochu za něčím jiným, než jen sledovaností. ‎'Že si sedmdesát procent diváků dělá představu o stavu světa z komerčních zpráv, to je špatně.' Tak jim diváky přetáhneme tím, že se komerčním zprávám vizuálně i obsahově co nejvíce přiblížíme... Dohnat a předehnat!"

 

Denisa Jindřichová: "Zatím musím říci Ne, nelíbí. Vadí mi obsahové provedení, a to grafika a jiné 'pitominky' nemají šanci dohonit. Ani moderátoři na mě nepůsobí dojmem, že by se cítili jako ryby ve vodě. Chci jim věřit, že rozumí tomu co říkají a že právě nepřemýšlí nad tím, jestli někde nezapomněli zrovna kliknout nebo neměli právě přejít k jinému ostrůvku. Třeba až si vše nové zažijí, budou už zase Události snesitelné, ale teď zatím pro mě prochází porodními bolestmi :-( A ten obsah:-("


Zu Za: "Nelíbí, nebaví, dokonce moderátory chvílemi neposlouchám, neboť mne rozptyluje chození po studiu, otáčení se zády či bokem ke kameře, nesmyslné sahání na obrazovky ... a nejvíce mi vadí, že moderátoři stojí, kymácejí se, toporně pochodují po studiu jako v Objektivu. Zprávy jsou zdlouhavé a nudné. Vše možné jen ne dynamické a na úrovni. Palec dolů."

 

 

Zveřejnění osobních informací o členech ODS: Prospěšný čin nebo chuligánství?

 

Dnešní Aréna Reflexu se zabývá zveřejněním seznamu členů ODS a jejich telefonních či rodných čísel. Je to prospěšný čin, a nebo jen obyčejné chuligánství, jak si myslí Miloš Čermák? Hlasujte na www.reflex.cz.