Duely Schwarzenberg

Duely Schwarzenberg Zdroj: Profimedia.cz / Reflex.cz

Do kláštera by se mělo stáhnout víc politiků, pane Schwarzenbergu

Jak dopadla včerejší Aréna Reflexu? Přečtěte si naši rekapitulaci.

 

Když se Karel Schwarzenberg vrátil z Asie, novináři se ho samozřejmě hned zeptali na kauzu Bém – Janoušek a na to, zda si myslí, že šéf ODS Petr Nečas reagoval dostatečně rázně. Karel Schwarzenberg odpověděl:

 

"Přiznávám se, že kdybych byl předsedou ODS a premiérem, tak asi bych vzal toto velikonoční období jakožto příležitost, abych se stáhnul do kláštera na čtyřicet dní pokání a potom vyšel s rozhodnutím, jak ten problém řešit."

 

Na to redaktor Luděk Staněk v Aréně Reflexu reaguje:

 

Kdyby byl Schwarzenberg opravdu tak zásadový, neseděl by ve vládě s kýmkoli z VV. Nemluvě o tom, že na Miroslava Kalouska žádný odposlech zatím nevyjel ne proto, že by byl takový slušňák, ale prostě proto, že je chytřejší, než všichni okolo.

 

Karel Schwarzenberg je sice možná nejúspěšnější politk v naší anketě duely.reflex.cz, ale tady mu to nebylo nic platné. Zastalo se jej pouze 28 % čtenářů.

 

Na druhou stranu čtenář Ondřej Brychta na Facebooku namítá: ‎"'Neseděl by ve vládě'? A co mu podle vás v jeho situaci zbývá? To se má kvůli těm véčkařským šaškům vykašlat na reformy a stabilizaci veřejných financí? To mi vážně nepřijde jako zodpovědný krok, odejít z vlády by od něj bylo čiré pozérství."

 

Václava Šarpa princip pokání v klášteře zaujal a jal by se ho dále rozvíjet: „Do kláštera by mělo jít na pokání víc politiků, pana Schwarzenberga bohužel nevyjímaje. Vlastně by asi bylo nejlepší, kdyby Duka prohlásil parlament, senát a strakovku za kláštery. :)“

 

Hned několik čtenářů pak pobavilo slovo pokání, jelikož omylem četli jinačí slovo, bohatší o dvě písmenka le. Prý je to ale v souvislosti s politikou pochopitelné.

 

 

Víkendová Aréna Reflexu se skoro již tradičně týká světa filmu. Je normální - ba nutné - aby herci a herečky souhlasili s tím, že se svléknou? Přečtěte si výroky, vyberte svého vítěze a napište svůj názor – na úvodní stránce www.reflex.cz.