loutka

loutka Zdroj: Profimedia.cz

Kdo koho ovládal? Janoušek Béma, nebo Bém Janouška? Psycholog Hubálek vám hlavu nepopletl


Psycholog Slavomil Hubálek má pochybnosti o tom, že byl "hlavou" tandemu Bém-Janoušek pražský lobbista. Viliam Buchert ale jeho úvahu vůbec nechápe. Je podle něj nad slunce jasné. Oba názory se střetly ve čtvrteční Aréně Reflexu.


Server iDnes se ve středu zeptal psychologa Slavomila Hubálka na vztah mezi bývalým primátorem prahy a kontroverzním podnikatelem: "Dominantně se chová Bém, který Janouška v odposleších úkoluje jako svého tajného tajemníka, z komunikace neplyne, kdo je nadřízený… Možná Janoušek s Bémem skutečně manipuloval, ale není to tak jednoznačné," řekl serveru psycholog.


Viliam Buchert ale tuto úvahu naprosto odmítá: "Svatá prostoto, pane doktore, skutečně věříte, že lobbistu s miliardovým majetkem někdo jako Pavel Bém ovládal. Hrát si na to mohl, ale je jasné, kdo kým manipuloval."


Podobně jako zástupce šéfredaktora Reflexu to vidí i 90 procent čtenářů, kteří včera hlasovali na titulní straně Reflex.cz. Podle čtenáře Adama Nonsence Kenckiho však bylo hlasování bezpředměntné: "Neni treba hlasovat, kdo z tech dvou mel vice penez?" ptal se ve včerejší facebookové diskuzi?


Podle Romana Poláka je v podstatě jedno, kdo koho ovládal: "Pan Bém byl v té době primátorem Prahy a měl se tudíž nechat ovládat pouze a jen svou intuicí, řádnými veřejnými zakázkami a odpovědností člověka v tak vysoké politické funkci."


A čtenář Henry Laroui je přesvědčen, že jsme celou otázku měli postavit jinak: "Radeji bych hledal odpoved na to kdo ridil tyto 2 mazanky.. Mam pocit ze odpoved prijde z Hradu..."






Karel Schwarzenberg doporučuje Petru Nečasovi, aby se stáhl do kláštera a pokal se. Má nárok na taková prohlášení? Nebo má sám máslo na hlavě? Hlasujte na www.reflex.cz v dnešní Aréně Reflexu a napište nám svůj názor. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme v zítřejším vyhodnocení.