Manžel sražené ženy přichází na Krajské policejní ředitelství v Praze.

Manžel sražené ženy přichází na Krajské policejní ředitelství v Praze. Zdroj: Profimedia.cz

Chcete před Janouškem ochránit sraženou ženu? Vraťte ji do Vietnamu, navrhuje Jiří X. Doležal


Je vůbec v Česku možné ochránit ženu, kterou srazil Roman Janoušek, před jeho vlivem? Podle Jiřího X. Doležala, který se zúčastnil včerejší Arény Reflexu, je pouhá policejní ochrana nedostačující. Jak jeho názor oslovil čtenáře?


“Ženě sražené panem Janouškem jsme se rozhodli poskytnout policejní ochranu, abychom stoprocentně vyloučili, že poškozená bude nějak ovlivňována,” řekl v ČT pražský policejní ředitel Martin Vondrášek.


Jiří X. Doležal ale nevidí snadné řešení: "Pokud tu dámu chcete ochránit před mocí, kterou pan Janoušek a jeho přátelé disponují, tak jí musíte se změněnou identitou vrátit do Vietnamu. Jinak to při vší úctě k naší policii nebude mít moc cenu."


V pondělní Aréně Reflexu s ním souhlasilo plných 91 procent hlasujících čtenářů. Někteří ale měli výhrady praktického rázu. "Nebylo by levnější a efektivnější než policejní ochrana Vietnamky, dát Janouška do vazby, když jsou tu oprávněné obavy z ovlivňování svědků?" poznamenala ve facebookové diskuzi čtenářka Hana Nneka Okafor.


A o neveselou úvahu se zde podělil i Roman Polák: "Pokud budeme věřit v náš právní a 'morální' stát, tak se touto otázkou zabývat nemusíme. Nebylo by od věci položit si otázku, zda žijeme v tak právním a 'morálním' státě, aby dotyčnou paní ochránil před mocenským vlivem kohokoliv? Odpověď na Vaši otázkou si vypůjčím ze známého seriálu pro kutily: 'Myslím že ne, Time'.


Vystačíme si při odhalování rozsáhlého vlivu lobbistů s běžnými demokratickými mechanismy, jak říká premiér Nečas? Hlasujte na www.reflex.cz v Aréně Reflexu. Na Facebooku pak napište svůj názor, nejzajímavější komentáře zmíníme v zítřejším vyhodnocení.