Psí exkrementy

Psí exkrementy Zdroj: Profimedia.cz

Došlápne si policie na "nesbírající" pejskaře rozborem exkrementů? Tohle neklapne

Co s pejskaři, kteří nesbírají po svých psech exkrementy? O kontroverzním nápadu, v němž hrají hlavní roli rozbory psích výkalů, se diskutovalo v Aréně Reflexu. Jak to dopadlo?

 

„Je to velmi zajímavý nápad,“ řekl primátor Zlína Miroslav Adámek, když se ho ptali, jak by se mu líbilo, kdyby „nesbírající“ pejskaře tak jako v USA pomáhal usvědčit rozbor exkrementů jejich čtyřnohých přátel.

 

„A já si myslím,“ kontruje Milan Tesař z Reflexu, „že je to nápad na ‘exkrement‘. Jak bude policie dokazovat, že tu dogu, co za sebou zanechala horu o velikosti silničního kužele, venčil její majitel a nikoli osoba blízká (praseti)?“

 

S jeho pochybami souhlasilo 86 procent čtenářů, kteří hlasovali v Aréně Reflexu. Inspiraci ze zahraničí tak v tomto případě moc šancí nedáváme.

 

Na Facebooku se objevily další zajímavé reakce. „Kreativita ve výmluvách, když někoho upozorníte na hromadu, kterou jeho/její pes zanechal na zemi, je udivující,“ píše Dalibor Gold a přidává několik příkladů: "Stejně napadne sníh; je to jen malé hovínko; po trávě přeci nechodíte (sic!); tento prostor je městem určen, zde se sbírat nemusí."

 

Pokud by se projekt v Česku pustil, kdo by to dělal? „Chci vidět, kdo bude chodit a ty ho*na -pardon - vzorky sbírat,“ píše Pepa Palata. Další čtenáře představa takových policistů vysloveně pobavila.

 

Debata pak zběhla k souvisejícím tématům: k neekologickému sbírání do igelitových sáčků nebo k otázce, zda je poplatek za psy přiměřený a jestli město odvádí svou část práce – tedy vyzbrojuje parky vhodnými papírovými pytlíky a koši. Celou diskusi si můžete přečíst zde.

 

Je současná ODS zodpovědná za kauzu Bém – Janoušek?

 

Je skandál Bém – Janoušek problém minulosti, jak říká Petr Nečas? Nebo za něj nese zodpovědnost i současná ODS, jak tvrdí Luděk Staněk? O tom je aktuální Aréna Reflexu. Přečtěte si ji na www.reflex.cz a hlasujte. Na Facebooku pak napište svůj názor.