Jiří Paroubek

Jiří Paroubek Zdroj: Anna Vavriková / MF Dnes / Profimedia.cz

Jmenujete-li se Jiří Paroubek, smrdí i výhra vždy prohrou

Ve včerejší Aréně Reflexu se střetly výroky politika Jiřího Paroubka a redaktora Petra Holce. Jak duel dopadl a o čem se hlasuje dnes?

 

Na webu Vaševěc.cz Jiří Paroubek prohlašuje:

 

„Věřím, že tak, jak jsem byl politicky úspěšný v ČSSD, která se stala nejsilnější stranou v zemi, budu úspěšný také v čele národních socialistů.“

 

Petr Holec kontruje:


"Doufejme. Coby šéf ČSSD totiž Paroubek jedny parlamentní volby prohrál a druhé vyhrál tak, že ČSSD přivedl do opozice a sám rezignoval. Nicméně jmenujete-li se Jiří Paroubek, smrdí i výhra vždy prohrou."

 

Většina čtenářů Jiřímu Paroubkovi jeho optimistickou představu "nebaští". S jeho výrokem souhlasilo necelých 6 procent čtenářů...



Čtenář Ondřej Janeček Paroubkův výrok chápe - politik totiž nemůže říct nic jiného. "Co má totiž jako předseda strany říkat? 'Tak pane redaktore, mám pocit , že prohrajeme, ale lidem chci vzkázat: Volte nás!' Já od něj dokonce očekávám, že bude věřit a/nebo mluvit o tom, jak vyhrají atd. (přestože jsem mu nefandil, nefandím, fandit nebudu) Který předseda tohle nedělá?"

 

Josef W. Široký tu jistou šanci pro Paroubka vidí: "Když bude vidět, může získat těch 5 procent. Kdo po těch skandálech bude volit Věci Veřejné nebo nenasytnou TOP09, tápající ČSSD a postřeleného modrého ptáka ODS? Mimochodem, už zakázali komunisty?"

 

Řada diskutujících ale doufá, že návrat se nepovede. Martin Komínek například ostře píše: "V ČR nikdy nebyl horší politik. Vlastní stranu dost poničil, svrhnul vládu, a pak nevěděl, co s tím."


Hašek na Hrad?

V dnešní Aréně Reflexu se střetly výroky žokeje Josefa Váni a novináře Miloše Čermáka. Josef Váňa si jako prezidenta dokáže představit Dominika Haška, Miloš Čermák nesouhlasí. Hlasujte na www.reflex.cz a pište na Facebook svůj názor.