Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: Profimedia.cz

Podle Kalouska volání po novém spravedlivém řádu zavání Hitlerem. V Aréně Reflexu jste mu dali za pravdu

Miroslav Kalousek protivládním demonstrantům připomíná, že o novém spravedlivém řádu mluvil i Adolf Hitler. Podle Jiřího X. Doležala ho ale právě Kalousek zkoušel po revoluci prosadit jako první - chtěl společnost bez drog. Na čí stranu jste se přiklonili ve včerejší Aréně Reflexu?


Současný ministr financí Miroslav Kalousek řekl na adresu protivládních demonstrantů, kteří chtějí změny v naší politice: „O novém spravedlivém řádu mluvil i jakýsi malíř pokojů v Německu.“ (míněn Adolf Hitler)


Jiří X. Doležal ale Kalouska osočuje: "Pane ministře, nový spravedlivý řád jste po revoluci jako první začal, ještě v dresu KDU-ČSL, prosazovat Vy. To nepamatujete, jak jste s Jirkou Vackem a Pavlem Severou bojovali za společnost bez drog?"


V pondělním hlasování však podpořila většina čtenářů (celkem 58 procent) Kalouskův názor. Podle čtenáře Tomáše Černého, který napsal svůj komentář na Facebook, "to je souboj jako 'chcete uříznout nohu nebo raději vypíchnout oko?' :-) Absence čárky ukazuje, že se nám sice metaforicky, ale 'úspěšně' děje obojí..."



Ve facebookové diskuzi se však řada čtenářů opřela do ministra financí:


Nejvíc "palců" získal kousavý komentář Marka Fišera o Kalouskově názorové konzistenci: "Kalousek je chvilku komunista, pak cernoprdelnik, nasledne socan a ted pravicak. Po pristich volbach pude zase se socanama. Tak co asi po nem muzeme chtit..."


Zavtipkoval i Martin Procházka: "Kalousek bez drog? Alkohol a nikotin jsou vitamíny?:D"


A Ondřej Stoupa Almássy připomenul, jak výhodné je zdaňovat věci s příchutí zakázaného ovoce: "Já nevím jestli to Kalousek trochu nedomyslel, asi neví jak skvěle se při fašismu vybírají daně :-))."

 




Jiří Paroubek si myslí, že bude v čele národních socialistů stejně úspěšný jako ve vedení ČSSD. Podle Petra Holce se nemá čím chlubit. Které z tvrzení je podle vás trefnější?


Hlasujte v Aréně Reflexu na titulní straně Reflex.cz. Svůj názor můžete vyjádřit také v diskusi na Facebooku - napište nám jej, nejzajímavější názory zmíníme v pondělním vyhodnocení.