Seriál Luck

Seriál Luck Zdroj: Profimedia.cz

Aréna Reflexu: Smrt kaskadéra nezastavila natáčení Top Gunu. Proč by se měl brát větší ohled na koně?

Kvůli smrti tři koní zastavili producenti natáčení populárního seriálu Luck. Je to v pořádku, nebo jde jen o zbytečný ústupek fanatickým aktivistům, jak si myslí Tereza Spáčilová? Který z názorů u vás vyhrál ve víkendové Aréně Reflexu?

 

Producenti dostihového seriálu Luck s Dustinem Hoffmanem zastavili natáčení kvůli smrti tří koní. "Ačkoli maximálně dbáme na bezpečí, není možné zaručit, že nedojde k nehodě," odůvodnili rozhodnutí.


Podle Terezy Spáčilové by se ale měli tvůrci podívat na slavné filmy minulosti: "Top Gun: jeden mrtvý. Vrána: jeden mrtvý. Zóna soumraku: 3 mrtví. Všechny jmenované filmy stály život lidi. A všechny byly dokončeny. Rušit natáčení kvůli nehodám zvířat není nic než ústupek fanatickým aktivistům."


S jejím názorem po sobotním a nedělním hlasování souhlasilo 64 procent čtenářů.


Málo pochopení mají pro rozhodnutí filmařů i někteří čtenáři diskutující na Facebooku:


David Kopecký se na celou věc dívá "válečnou" logikou: "Jak by správný vojevůdce motivoval své spolubojovníky - Přece ti koně neumřeli nadarmo! Naplňme poslání, za které položili svůj život! Dokončeme ten projekt, jinak jejich smrt byla zbytečná!"


Podle Martina Simandla "je to věc producentů, jestli na něčem vydělaj nebo prodělaj...ale jejich reakce se mi zdá nepřiměřená."


Jinak to vidí Petra Maňáková: "Je to v poradku. Nechapu, proc by mela umirat nevinna zvirata kvuli serialu, to neni potreba. Nejsem fanaticky ochrance zvirat, ale jednoho kone mam od hribete uz 16 let a predstava, ze by umrel jen kvuli tomu, abych se mela nac divat vecer v televizi, je desna. Vyhodte televize z okna a bezte si radeji zajezdit na koni!!! :0) Spacilova ma u me velke bezvyznamne minus, takovy cynik..."


A celý spor obrátil naruby autor vystupující pod jménem Divadlo Demago: "Kdyby umřel Dustin Hoffman, tak by to ti koňové stopli taky..."

 

 

Miroslav Kalousek protivládním demonstrantům připomíná, že o novém spravedlivém řádu mluvil i Adolf Hitler. Podle Jiřího X. Doležala ho ale právě Kalousek zkoušel po revoluci prosadit jako první - chtěl společnost bez drog. Na čí stranu se přikloníte?

 

Hlasujte v Aréně Reflexu na hlavní straně Reflex.cz, svůj názor můžete vyjádřit také v diskusi na Facebooku - napište nám jej, nejzajímavější názory zmíníme v pondělním vyhodnocení.