Didier Drogba

Didier Drogba Zdroj: Profimedia.cz

Fotbalista Zelenka omlouval simulování. To je podle vás podobně "výchovné" jako orální sex v televizním studiu

Když fotbalista v nastaveném čase důležitého utkání simuluje, aby zdržel zápas, je to ostuda nebo ne? Fotbalista Luděk Zelenka to ve vysílání ČT4 omlouval, Luděk Staněk z Reflexu ale ostře nesouhlasí a u veřejnoprávní ČT to považuje za ubohé. Ke komu jste se přiklonili v páteční Aréně Reflexu?


"V téhle fázi prodloužení bych ho za to nehanil," komentuje v České televizi fotbalista Luděk Zelenka zjevně nafilmovaný pád Didiera Drogby v odvetném zápase Ligy mistrů.


Jeho názor ale Luďka Staňka pobouřil:

 

"Pokud fotbal komentují ubožáci, kterým přijde podvod ve sportu normální, je to pro výchovu mládeže podobně nevhodné, jako kdyby ve studiu prováděli orální sex. Malí fotbalisté se dozvěděli, že podvádět pro výhru se smí."

 

S jeho názorem ve včerejším hlasování souhlasilo 88 procent čtenářů.


A simulování patrně nejde přes nos ani fanouškům Reflexu na Facebooku:


Jednoduché řešení nabízí Michaela Vítková: "Za to bych jim dávala červené karty...je to ostuda toho hráče a klub by mu měl napařit pořádnou pokutu,což se ovšem nestane.."


Podle Miloše Parisien Fucimana by se rozhodčí neměli ohlížet na čas. "Každý simulování je ostuda, je jedno v jaký minutě," napsal.


Sarkasmus přímo teče z komentáře Boba Stanka: "Zahlédl jsem novou outdoorovou kampaň Adidas: Nejrychlejší kopačka dostala mozek. Škoda, že to není případ Luďka Zelenky."


Jirka Rp je naopak přesvědčen, že simulování k fotbalu jednoduše patří. "Zase se tady řeší neřešitelné. v každém zápase někdo něco přifilmuje. hráči to prostě zkusej,jestli to rozhodčí sežere a oni získají výhodu pro svůj tým a když to vyjde,tak je trenér i spoluhráči pochválí,obzvláš při tak důležitém zápase."

 

 

Asi by si moc neporozuměl s Rudolfem Schmidtem, podle něhož se simulovat nemá: "v žádné minutě...Je to něco, co k filozofii sportu prostě nepatří...Za jakékoliv simulování (alespoň ve vrcholném fotbale, kdy je každý zápas natočen) by měla dodatečně disciplinárka dávat velké tresty a vysoké pokuty...Ono by si to pak jooo hráči rozmysleli, jestli jim stojí simulování třeba za stop na 5, klidně 10 zápasů + nemalé peníze..."

 

Novou víkendovou Arénu Reflexu najdete na hlavní stránce www.reflex.cz, svůj názor můžete vyjádřit také v diskusi na Facebooku - napište nám jej, nejzajímavější názory zmíníme v pondělním vyhodnocení.