Karel Gott

Karel Gott Zdroj: Profimedia.cz

Pohled Karla Gotta na minulost u vás neobstál. "Většinu lidí fizlovali, ale pár vyvolených hlídali," glosuje to čtenář

V Aréně Reflexu se střetl pohled na minulost Karla Gotta a Viliama Bucherta. Jak to dopadlo? A o čem se hlasuje dnes?

 

Karel Gott se v rozhovoru pro časopis Týden vyjádřil o době komunismu takto:

 

"... hráli jsme roli terária, ve kterém jsme dostali najíst, byly jistoty, ale nesměli jsme ven. Kdykoli mě hlídali estébáci, spal jsem klidněji ..."

 

S tím narazil u Viliama Bucherta, který mu odpovídá:

 

"Pane Gotte, jediná jistota byla, že komunistický režim byl odporný. A estébáci Vás jistě hlídali tehdy, kdy jste podepisoval Antichartu a psal dopis prezidentu Husákovi, aby Vás vzal na milost."

 

Celkem 77 % čtenářů tuto reakci "podepsalo" hlasováním na reflex.cz. "Necítím tohohle člověka jako legendu. Kam vítr vane, tam se točí ... nejen písně," píše k tomu v diskusi na Facebooku Tomáš Dreiseitel. Václav Jeřábek zase říká: "Většinu lidí fízlovali, ale pár vyvolených hlídali. To se jim to spalo..."

 

 

Karel je stejně božskej


Další se ho ale zastávají. Michaela Račická upozorňuje, že "po bitvě každý generál - teď jsou všichni stateční, ale byli byste takoví i za komunistů? Pochybuju ... sama nevím jak bych se zachovala - kdyby člověk nevěděl, jestli revoluce přijde nebo v komunismu bude žít celý život".

 

Jirka Rp zase podotýká: "Špatná doba tě donutí udělat špatné rozhodnutí. Jen nechápu, že někoho i po 35 letech od charty a 23 let od převratu baví se v tom rejpat." Tomáš Mejkal to uzavírá: "Dejte Kájovi pokoj. Stejně je božskej a nic s tim nenaděláte!"

 

Nová Aréna: Komentátor v ČT schválil fotbalové simulování, je to ok?


Když fotbalista v nastaveném čase důležitého utkání simuluje, aby zdržel zápas (jako předevčírem Drogba v Chelsea x Neapol), je to ostuda nebo ne? Fotbalista Luděk Zelenka to ve vysílání ČT4 omlouvá, Luděk Staněk z Reflexu ostře nesouhlasí a v případě veřejnoprávní ČT to považuje za ubohé. Ke komu se přikláníte? Hlasujte na www.reflex.cz, svůj názor můžete vyjádřit také v diskusi na Facebooku - napište nám jej, nejzajímavější názory zmíníme v pondělním vyhodnocení.