Tereza z Brna

Tereza z Brna Zdroj: Kateřina Blahová

Před svatbou
Železniční most, Praha
Praha 2012
Před setměním, Praha 2012
Václavské Náměstí, Praha
9
Fotogalerie

Dobojováno! Vítězem první soutěže o nejlepší mobilní fotografii se stává...?

Bezmála 240 fotografií a více než 50 autorů se zúčastnilo únorové soutěže v iPhone fotografii, kterou vyhlásil reflex.cz společně s blogem iPhonefoto.cz. A jak tedy soutěž dopadla?

Porotu překvapil nejen celkový počet fotografií, jež autoři zaslali, ale velmi slušná úroveň drtivé většiny snímků, volba tématu i pestrost zpracování. Protože každý ze soutěžících měl na začátku stejné startovací podmínky — konkrétná typ aplikace a pravidlo fotografovat právě telefonem iPhone –, byli jsme už na začátku soutěže v redakci zvědaví, jak se se zadáním vy, čtenáři a příznivci mobilní fotografie, vypořádáte. A zároveň, jaká témata i způsob zpracování zvolíte.

 

Zatímco někteří z autorů se rozhodli spíše pro portrét, jiní se nebáli experimentovat při fotografování lidí na ulici. Stejně tak se ale v záplavě snímků objevují výtvarně laděné motivy nebo žánr rodinné fotografie či architektury. Několik autorů využilo možnosti aplikace a vsadilo na „více“ expozici, část se rozhodla po černobílou fotografii.

 

Ale zpět k vítěznému snímku. Jenom pro pořádek, obrázků, jež by si zasloužily prvenství, se objevilo hned několik. A jak už to tak bývá, každý z porotců hájil toho „svého“ favorita. Nakonec tedy přišlo na řadu právo veta, které jsem měl od začátku já (snad mi to ostatní soutěžící odpustí).

 

Vítězem se tedy stává ... Kateřina Blahová a její snímek s názvem „Klára z Prahy“. Gratulujeme! Autorka získává od blogu iPhonefoto.cz originální příslušenství pro fotografování iPhonem, set objektivů Olloclip.

 

Klára z PrahyKlára z Prahy|Kateřina Blahová

 

Na další fotografie od vítězné autorky se podívejte v následující galerii:

 

 

Více o iPhone fotografii se můžete dozvědět na osobním blogu autora iPhonefoto.cz.