Tomáš Töpfer

Tomáš Töpfer Zdroj: Profimedia.cz

Může Tomáš Töpfer dělat řadu činností najednou? Podle vás tím ukazuje, že je Senát k ničemu

Je možné, že Tomáš Töpfer zvládne být ředitelem divadla, učit na škole, hrát v seriálech, režírovat divadelní hry ... a ještě být senátorem? Miloš Čermák o tom upřímně pochybuje. Komu jste dali za pravdu?


V Aréně Reflexu na naší titulní straně se včera střetly dva názory na pracovní vytíženost nového ředitele Vinohradského divadla Tomáše Töpfera.


On sám o své nové kandidatuře do Senátu říká: "Myslím si, že když jsem zvládal ředitelovat divadlu, učit na škole, hraní, režii a ještě Senát, že to nyní zvládnu taky. Senát není tak časově náročný."


Redaktor Reflexu Miloš Čermák se ale na celou situaci dívá jinak:
"Divím se, že se po tomto výroku - proneseném již před pár týdny - neozvali senátoři, kteří dělají POUZE práci senátora. Buď jsou to nevýkonní idioti, nebo je Töpfer důkazem, že Senát je k ničemu."


Ukázalo se, že čtenáři fandí spíše druhému názoru. Zatímco Miloš Čermák získal celých 91 procent hlasů, argument Tomáše Töpfera podpořilo pouze devět procent čtenářů.


Debata na Facebooku však byla vyrovnanější:


Nejvíc "palců" získal komentář Dejváka Komárka: "Senát je na dvě věci a senátoři to sami přiznali,když říkali že pokud bude přímá volba prezidenta,tak že budou vlastně k ničemu. Přímou volbu máme a senát tam je jen jako trafika pro vysloužilé poslance...."


Osobnější výtku měl k rozhodnutí Töpfera, který "zazářil" v hlavní roli veřejnoprávních Četnických humoresek, Václav Pláteník: "Strazmistr Arazim ma bezpochyby jeste spoustu elanu a sil. Nic mene, pokud si ho platim ze svych dani, chci, aby vsechny venoval peci o me blaho!"


Tomáše Töpfera se v diskuzi naopak zastala Jana Brožová: "Dívala jsem se na stránky Senátu, pan Tomáš Töpfer se tam očividně nefláká.. Je to šikovnej a chyterej chlap a to se tady trestá.."


Na její komentář hned zareagovala Magda Koutská: "Neznám výsledky senátorské práce pana Topfera, ale evidentně jste si nepřečetla jeho vyjádření: z něho totiž vyplývá, že je schopen sedět na 5 židlích na plný úvazek zároveň. To je výsměch. Pokud to nevadí studentům - budiž. Pokud to nevadí producentům jím režírovaných/nebo s ním obsazených filmů - je mi to šumák. Ale kvalitně vést jedno z největších divadel a současně být senátorem - to poukazuje na dvojí: buď je senátorství něco jako volnočasový debatní kroužek, nebo je ředitelování divadlu jedna velká párty."


A Patrika Schmidta zaujala "mocenská" stránka Töpferova rozhodnutí: se poku Clovek je to bezesporu schopny a inteligentni.Ale tolik pozic se proste neda zvladnout kvalitne.Na druhou stranu to reditelovani nebude delat pro prachy.Spise pozice urcite moci mu vyhovuje.


V dnešní Aréně Reflexu na homepage Reflex.cz se Viliam Buchert pozastavuje nad novou karlovarskou vyhláškou, která se podle něj věnuje těm nejméně podstatným záležitostem. Nezapomeňte hlasovat.