23. 2. Tereza Zamazalová - Francouzské koláče – se šunkou a sýrem; s kuřetem a olivami, Místo: La Tartelette, Cena: 61 Kč, Hodnocení: 7, Kvůli nedostatku času jsem opět vyrazila do francouzského bistra. Polévka byla již vyprodaná, nechala jsem si tedy s sebou zabalit dva koláče - jeden se šunkou a sýrem, druhý s kuřetem a olivami. Obě náplně jsou příjemně dochucené a zasytí, pro rychlý oběd v časovém presu je to ideální volba.

23. 2. Tereza Zamazalová - Francouzské koláče – se šunkou a sýrem; s kuřetem a olivami, Místo: La Tartelette, Cena: 61 Kč, Hodnocení: 7, Kvůli nedostatku času jsem opět vyrazila do francouzského bistra. Polévka byla již vyprodaná, nechala jsem si tedy s sebou zabalit dva koláče - jeden se šunkou a sýrem, druhý s kuřetem a olivami. Obě náplně jsou příjemně dochucené a zasytí, pro rychlý oběd v časovém presu je to ideální volba. Zdroj: Tereza Zamazalová

23. 2. Miroslav Tučka - Předem se omlouvám za pohoršení některých, že jsem si dovolil mít \\\"oblohu\\\" na talíři, přeci jen je to ale v jídelně ekonomičtější. Tyhle dokulata upravené čebabčiči mám vcelku rád, mleté bylo dobře ochucené a brambory příjemně opečené. Zítra bude lečo, na které se jako odlehčení týdne těším. 65 korun stojící menu hodnotím 7 body.
23. 2. Jan Klinský - Dnes jsem si v Potrefené huse v Pardubicích dal kuřecí proužky s penne a parmenzánem. Chuťově i vzhledově geniální, obsluha příjemná. 9/10.
23. 2. František Ortmann - Dnes opět čas na \\\"normální\\\" oběd, tedy v restauraci. Má dnešní volba padla z denní nabídky na plněnou tortillu zeleninou, sýrem, červenými fazolemi a vepřovým masem. K tomu salsa z rajčat a jalapeňos a zakysaná smetana. Pěkný oběd za 100 Kč. Hodnotím 8/10. K tomu domácí citronáda. Zítra má syn svátek, tak plánujeme větší oběd.
23. 2. Jan Kára - Dnes jsem si v restauraci U Gregorů dal hovězí guláš s knedlíkem, křenem a červenou (fialovou) cibulí. Cena 89 Kč. Hodnotím osmi body z deseti. Polední menu bylo ve dvě hodiny už fuč, a tak jsem si musel vybrat něco z lístku. Vyplatilo se, guláš byl vynikající.
23. 2. Tereza Vandrovcová - Uzený tempeh na cibulce s bramborami, hummusem a oblohou, Kde: Country Life, Melantrichova, Praha 1, Za kolik: 80Kč, Hodnocení: 8, Celkový dojem: Dnes jsem se rozhodla po delší odmlce navštívit restauraci Country Life. Tempeh na cibulce byl dobře okořeněn, ale trochu sušší než obvykle, brambory opečené, hummus jemný a lahodný, zeleninová obloha čerstvá a celkově šlo o syté jídlo, po kterém však není těžko. Nezklamalo ani harmonické prostředí restaurace a příjemná obsluha.
8
Fotogalerie

Pestrý čtvrtek gastronautů Reflexu. Podívejte se, na čem si pochutnali

Že by Ivana Jelínková konečně objevila dobré jídlo ze školní jídelny? Tereza Zamazalová si přes časový skluz pochutnala na francouzských koláčích a František Ortmann si po náročném týdnu udělal čas na mexické poledne. Tak pestrý soubor obědů jsme tu snad ještě neměli. Komu proplatíme dnešní oběd? Hlasujte v naší anketě. Celé komentáře každého z gastronautů najdete pod snímky v galerii.

 

 

Ivana Jelínková se konečně dočkala. Ve školní jídelně jí naservírovali pečené kuřecí stehno s rýží, které konečně stálo za to: Přestože předpokládám vlnu kritiky, hodnotím dnešní oběd 9 body. Patří v naší jídelně k nejlepším, o čemž sice fotografie až tak nevypovídá, ale v porovnání s ostatními jídly chutná právě toto výborně. Bod ubírám za jeho nedostatečnou teplotu," napsala nám. Jídlo za klasických 46 korun si zasloužilo 9 bodů.
Jan Kára se dnes opět ohlásil ze své oblíbené restaurace U Gregorů, kde si dal hovězí guláš s knedlíkem, křenem a červenou (fialovou) cibulí. "Cena 89 Kč. Hodnotím osmi body z deseti. Polední menu bylo ve dvě hodiny už fuč, a tak jsem si musel vybrat něco z lístku. Vyplatilo se, guláš byl vynikající."
Zato Jan Klinský vyrazil do méně prozkoumaného podniku. V pardubické Potrefené huse si objednal kuřecí proužky s penne a parmezánem. "Chuťově i vzhledově geniální. Obsluha příjemná. 9/10"
Tereza Zamazalová nám představila dva francouzské koláče, které si dala k obědu; jeden se šunkou a sýrem, druhý s kuřetem a olivami. Kvůli nedostatku času si je dala ve francouzském bistru La Tartelette: "Obě náplně jsou příjemně dochucené a zasytí, pro rychlý oběd v časovém presu je to ideální volba," napsala nám v komentáři k obědu za 61 korun, kterému dala 7 bodů.
Zato František Ortmann si dnes konečně udělal čas na oběd v restauraci. "Má dnešní volba padla z denní nabídky na plněnou tortillu zeleninou, sýrem, červenými fazolemi a vepřovým masem. K tomu salsa z rajčat a jalapeňos a zakysaná smetana. Pěkný oběd za 100 Kč hodnotím 8/10. K tomu domácí citronáda." Zítra se nejspíš máme na co těšit. Jeho syn slaví svátek, který s ním náš gastronaut plánuje oslavit dobrým jídlem.
Petra Mára si dnes vystačil s kuřecím vývarem. Dal si ho ale v pražské restauraci Mirellie a celému kulinářskému zážitku za 50 Kč udělil 9 bodů.
Miroslav Tučka si jako vždy objednal porci v jídelně pro vrcholové sportovce; tentokrát čevabčiči."Mleté maso bylo dobře ochucené a brambory příjemně opečené. Zítra bude lečo, na které se jako odlehčení týdne těším. 65 korun stojící menu hodnotím 7 body."
Tereza Vandrovcová si v restauraci Country Life pochutnala na uzeném tempehu na cibulce s bramborami, hummusem a oblohou. "Tempeh na cibulce byl dobře okořeněn, ale trochu sušší než obvykle, brambory opečené, hummus jemný a lahodný, zeleninová obloha čerstvá a celkově šlo o syté jídlo, po kterém však není těžko. Nezklamalo ani harmonické prostředí restaurace a příjemná obsluha." Jídlo za 80 korun ohodnotila osmi body.

Ivana Jelínková se konečně dočkala. Ve školní jídelně jí naservírovali pečené kuřecí stehno s rýží, které konečně stálo za to: Přestože předpokládám vlnu kritiky, hodnotím dnešní oběd 9 body. Patří v naší jídelně k nejlepším, o čemž sice fotografie až tak nevypovídá, ale v porovnání s ostatními jídly chutná právě toto výborně. Bod ubírám za jeho nedostatečnou teplotu," napsala nám. Jídlo za klasických 46 korun si zasloužilo 9 bodů.

Jan Kára se dnes opět ohlásil ze své oblíbené restaurace U Gregorů, kde si dal hovězí guláš s knedlíkem, křenem a červenou (fialovou) cibulí. "Cena 89 Kč. Hodnotím osmi body z deseti. Polední menu bylo ve dvě hodiny už fuč, a tak jsem si musel vybrat něco z lístku. Vyplatilo se, guláš byl vynikající."

Zato Jan Klinský vyrazil do méně prozkoumaného podniku. V pardubické Potrefené huse si objednal kuřecí proužky s penne a parmezánem. "Chuťově i vzhledově geniální. Obsluha příjemná. 9/10"

Tereza Zamazalová nám představila dva francouzské koláče, které si dala k obědu; jeden se šunkou a sýrem, druhý s kuřetem a olivami. Kvůli nedostatku času si je dala ve francouzském bistru La Tartelette: "Obě náplně jsou příjemně dochucené a zasytí, pro rychlý oběd v časovém presu je to ideální volba," napsala nám v komentáři k obědu za 61 korun, kterému dala 7 bodů.

 



František Ortmann si dnes naopak konečně udělal čas na oběd v restauraci. "Má dnešní volba padla z denní nabídky na plněnou tortillu zeleninou, sýrem, červenými fazolemi a vepřovým masem. K tomu salsa z rajčat a jalapeňos a zakysaná smetana. Pěkný oběd za 100 Kč hodnotím 8/10. K tomu domácí citronáda." Zítra se nejspíš máme na co těšit. Jeho syn slaví svátek, který s ním náš gastronaut plánuje oslavit dobrým jídlem.

Petra Mára si dnes vystačil s kuřecím vývarem. Dal si ho ale v pražské restauraci Mirellie a celému kulinářskému zážitku za 50 Kč udělil 9 bodů.

Miroslav Tučka si jako vždy objednal porci v jídelně pro vrcholové sportovce; tentokrát čevabčiči."Mleté maso bylo dobře ochucené a brambory příjemně opečené. Zítra bude lečo, na které se jako odlehčení týdne těším. 65 korun stojící menu hodnotím 7 body."

Tereza Vandrovcová si v restauraci Country Life pochutnala na uzeném tempehu na cibulce s bramborami, hummusem a oblohou. "Tempeh na cibulce byl dobře okořeněn, ale trochu sušší než obvykle, brambory opečené, hummus jemný a lahodný, zeleninová obloha čerstvá a celkově šlo o syté jídlo, po kterém však není těžko. Nezklamalo ani harmonické prostředí restaurace a příjemná obsluha." Jídlo za 80 korun ohodnotila osmi body.

 

 

Které včerejší jídlo gastronautů Reflexu byste si rozhodně nedali? Podle čtenářského hlasování jednoznačně čočku s párkem, jíž si ve školní jídelně objednala Ivana Jelínková. Ani ona si včera své jídlo příliš nepochvalovala. Snad jí alespoň potěší, že jí za vítězství v poslední anketě tento nepovedený oběd nebude stát ani korunu:

 

22. 2. Ivana Jelínková - Čočka s párkem, školní jídelna, cena 46 Kč, hodnocení 5/10, Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc :).22. 2. Ivana Jelínková - Čočka s párkem, školní jídelna, cena 46 Kč, hodnocení 5/10, Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc :).|Ivana Jelínková