20.2. - František Ortmann: Dnes tradičně hektické pondělí, takže rychle na hotovku dnes na menu svíčková, takže jasná volba. Houskový knedlík \\'domácí\\' ,vše chutné a já si pochutnal na 7/10 za 125 korun.

20.2. - František Ortmann: Dnes tradičně hektické pondělí, takže rychle na hotovku dnes na menu svíčková, takže jasná volba. Houskový knedlík \\'domácí\\' ,vše chutné a já si pochutnal na 7/10 za 125 korun. Zdroj: František Ortmann

20. 2. - Jan Kára: Dnes opět oběd v restauraci hotelu Grand. Staročeský srnčí guláš a smažené bramborové škubánky dohromady za 89,- Guláš byl trochu pikantnější, ale nebylo to na škodu. Smažené škubánky vynikající. 7 bodů z 10.
20. 2. - Jan Klinský: Dnes jsem jedl v Café Coffee Day Emporio. Dal jsem si panini s domácí pomerančovou limonádou. Nemohu si toto jídlo vynachválit, obsluha za 10 bodů, obloha dostačující, pečivo čerstvé, jemné, křupavé, šunka voňavá a i přes tepelnou úprávu stále štavnatá, sýr takový, jak má být. V domácí limonádě byl rozdrcený pomeranč s vodou a ledem. Výborný oběd, dávám 10/10 a doporučuji :-).
20.2. - Miroslav Tučka:  Při pondělku opět zdráv v pracovním procesu, v jídelně variace na mou oblíbenou svíčkovou - králičí stehno na smetaně s houskovým knedlíkem. Stehýnko dobré, knedlík v normě, omáčka by mohla být trochu více ochucená. Hodnotím 6/10.
20.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Fazolové burritos s nachos a quacamole. Kde: Doma. Hodnocení: 9. Kolik: 30 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem pro přátele připravila ochutnávku mexické kuchyně. Tortilla byla naplněná pinto fazolemi, cibulí, česnekem a salsou. Quacamole je vyrobené z avokád, rajčat, chilli papriček, koriandru a limetky. Tortilla příjemně zasytí a kukuřičné nachos namáčené v quacamole dodávají jídlu pikantnost.
20.2. - Iva Jelínková:  Tak znovu zpět v jídelně a začínáme hned pěkně zostra. :) Nudle s mákem. Zavzpomínejte se mnou na mládí.  Pro někoho nejspíš fajn, ale tohle jídlo zkrátka nemusím už od svých základkových let. Takže se dnes zříkám i hodnocení, protože jsem se spokojila jen s polévkou. Osobně mám o jídle v hodnotě 46 Kč poněkud jiné představy.
8
Fotogalerie

Rychlou svíčkovou a zpátky do práce. Hektické pondělí gastronautů Reflexu

Začátek pracovního týdne se odrazil i v stravovacích návycích několika gastronautů Reflexu. Například Tereza Zamazalová se kvůli pracovnímu vytížení rozhodla, že svůj oběd rovnou spojí s večeří. Celé komentáře gastronautů najdete u snímků v galerii. Nezapomeňte hlasovat v naší anketě. Autorovi či autorce vítězné fotografie proplatíme oběd.


Ve spěchu dnes poobědval i František Ortmann. Zaskočil si na hotovku. "Dnes byla na menu svíčková, takže jasná volba. Houskový knedlík 'domácí', vše chutné a já si pochutnal na 7/10 za 125 korun," napsal nám.

 

Svíčkovou - tentokrát netradičně s králičím stehnem - si dal i Miroslav Tučka, který se přes víkend uzdravil a opět nabírá síly v jídelně pro vrcholové sportovce. Své oblíbené svíčkové - králičímu stehnu na smetaně s houskovým knedlíkem však udělil na nedochucenou omáčku šest bodů.

 

Rychlý oběd si dal také Jan Klinský. V Café Coffee Day Emporio si objednal panini, jemuž neváhal udělit plný počet bodů: "Nemohu si toto jídlo vynachválit, obsluha za 10 bodů, obloha dostačující, pečivo čerstvé, jemné, křupavé, šunka voňavá a i přes tepelnou uprávu stále štavnatá, sýr takový, jak má být," napsal nám.

 

Jan Kára se najedl v restauraci nymburského hotelu Grand, kde neodolal staročeskému srnčímu guláši se smaženými bramborovými škubánky. Trochu pikantnější guláš ho vyšel na 89 korun. Dostal sedm bodů z deseti.

 

 

Kdo Gastronauty Reflexu sleduje delší dobu, tomu nejspíš neuniklo, že Veronika Pacáková miluje polévky - především ty domácí. Vlastní "vynikající" zeleninové polévce se žamipony dala 9 bodů (desítku neudělila, aby prý netrpěla za přílišnou samochválu).


Doma si dnes uvařila i Tereza Vandrovcová, která pozvala své přátele na ochutnávku mexické kuchyně: fazolové burritos s nachos a quacamole. "Tortilla byla naplněná pinto fazolemi, cibulí, česnekem a salsou. Quacamole je vyrobené z avokád, rajčat, chilli papriček, koriandru a limetky. Tortilla příjemně zasytí a kukuřičné nachos namáčené v quacamole dodávají jídlu pikantnost." I ona svému jídlu s výrobními náklady 30 korun za porci dala devítku.

 

Oběd ve velkém stylu si dnes dopřál Petr Mára. Po polévce minestrone ho v Ambiente Pizza Nuova čekal nízký roštěnec s grilovanou zeleninou. Jídlu za 600 korun nemohl dát méně než plný počet bodů.


Jako v gastronomickém pekle si musela naopak připadat návštěvnice školní jídelny Ivana Jelínková. "Nudle s mákem. Zavzpomínejte se mnou na mládí. Pro někoho nejspíš fajn, ale tohle jídlo zkrátka nemusím už od svých základkových let. Takže se dnes zříkám i hodnocení, protože jsem se spokojila jen s polévkou. Osobně mám o jídle v hodnotě 46 Kč poněkud jiné představy," připsala k pondělní fotografii.

 

 

Pro úspěch ankety "naruby", kterou jsme uspořádali minulou středu, budete moci i tuto středu přidělit svůj hlas NEJHORŠÍMU (ne nejlepšímu) gastronautskému obědu dne.

 

Fotografie dosavadních obědů jednotlivých gastronautů najdete pod odkazy u jejich jmen v tomto článku. Na základě čtenářského hlasování proplatíme páteční oběd (kantonskou specialitu na kari) Tereze Vandrovcové:

 

17.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Kantonská specialita na kari. Kde: Loving Hut v Londýnské (Praha). Hodnocení: 9. Kolik: 134 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla do své nejoblíbenější restaurace na kantonskou specialitu na kari. Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky. Obsluha byla velice milá jako vždy.17.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Kantonská specialita na kari. Kde: Loving Hut v Londýnské (Praha). Hodnocení: 9. Kolik: 134 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla do své nejoblíbenější restaurace na kantonskou specialitu na kari. Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky. Obsluha byla velice milá jako vždy.|Tereza Vandrovcová