Simsonovi a Julian Assange

Simsonovi a Julian Assange Zdroj: FOX

Simpsonovi mají za sebou 500. epizodu. Jejich sousedem se stal "pan WikiLeaks"

Americká televizní stanice FOX v neděli odvysílala jubilejní 500. epizodu slavného animovaného seriálu se žlutou rodinkou. V nejnovějším dílu musí Simpsonovi čelit vyhoštění z města Springfield. V komunitě vyhnanců se setkají se světoznámým sousedem - zakladatelem projektu WikiLeaks Julianem Assangem, který si před Bartem Simpsonem pečlivě hlídá své soukromí.


Podle serveru BBC, který se odkazuje na stanici FOX, nadaboval dialogy "své" animované postavy sám Assange; jak je ostatně v seriálu, který si dělá legraci ze známých osob, zvykem.

 

Šéf WikiLeaks, který se proslavil především předloňským zveřejněním diplomatických depeší, je přitom stále v domácím vězení ve Velké Británii a čeká na rozhodnutí soudu o vydání do Švédska, kde čelí obvinění ze sexuálních útoků. Svou vinu popírá.


Seriál Simpsonovi neopustil televizní obrazovky od roku 1989 a podle Guinessovy knihy rekordů jde o nejdéle běžící animovaný televizní seriál. Momentálně běží v USA 23. řada a oficiálně jsou v plánu ještě další dvě.