14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování.

14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování. Zdroj: Ivana Jelínková

14.2. - Jan Klinský: Výborný maďarský gulášek z Potrefené husy v OC Chodov. Úžasná obsluha, skvělé jídlo. Jemňoučký masíčko. Křehký bramboráčky. Nezajímá mě, že jídlo nemá 7 barev a nutriční hodnotu. 10/10
14.2. - Jan Kára: Dnešní oběd jsem si dal v nymburské restauraci U Anny Šmejdířky. Z poledního menu jsem si obědnal: mexické rizoto s kuřecím masem, sypané parmazánem. Cena 79 Kč. Hodnotím 7 body z 10. Celá směs chutnala výborně, ale byla trochu suchá. Rizoto však bylo nadmíru poctivé, což usuzuji podle toho, že v něm bylo více masa než rýže. K jídlu jsem měl i bramboračku, která neměla chybu a byla v ceně jídla.
14.2. - Tereza Zamazalová: Protože k únoru zabíjačky patří, vyrazila jsem dnes na jitrničku. Restaurace je v podzemí, takže na focení tam není moc dobré světlo – na fotce to tedy vypadá spíše na jelítko, ale byla to opravdu jitrnice. Okořeněná byla dobře, ale od té doby, co jsem ochutnala jitrnici v pražském Lokále, mám nastavenou laťku poměrně vysoko. Brambory byly uvařené tak akorát; body přidávám zejména za zelí, které mi opravdu chutnalo. Pečená jitrnice s dušeným zelím a vařeným bramborem v restauraci Rozmarýn za 75 Kč dostala 7 bodů.
14.2. - František Ortmann: S přáteli jsem zašel na pěkný oběd. Vybral jsem si pomalu pečený bůček s bramborovou tortilou a růžičkovou kapustou. To vše za  90 korun poměr cena kvalita za minimálně 8 bodů z deseti.
14.2. - Petr Mára: Poledne mě zastihlo v Bratislavě v hotelu Crowne Plaza. Z nabídky bufetu jsem zvolil kombinaci zeleniny, pečeného kuřecího, hovězí a štiky. Bufet bývá často problematický z hlediska výběru, zde naštěstí k žádnému prohřešku nedošlo a nejvíce sedí hodnocení 7/10. Obsluha skvělá, cena neznámá, oběd jsem si neplatil.
8
Fotogalerie

Valentýnské menu se vyvedlo. Tak jako ostatní úterní gastronautské výsadky

Gastronautka Ivana sice prý Valentýna nějak extra neprožívá, valentýnským menu ale nepohrdla. A dobře udělala. Celé komentáře gastronautů najdete u snímků v galerii. Nezapomeňte hlasovat v naší anketě. Autorovi či autorce vítězné fotografie jako vždy proplatíme oběd.

 

Na svatého Valentýna asi budou mít čtenáři různé názory, ale pokud nám svátek poslouží jako výmluva na dobrý oběd, tak si určitě své místo v kalendáři zaslouží. :)

 

Ivana Jelínková prý také není fanynkou "svatovalentýnského červenání", jak říká, ale flambovanému valentýnskému talíři pro 2 osoby v restauraci Koštovna U vodníka (Hotel Pod sluncem, Třebíz) neodolala. A dobře udělala, oběd jí chutnal tak, že dala 9 z 10 bodů.

 

"Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474 Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování."

 

 

Petr Mára a Tereza Vandrovcová obědvali ve stylu bufetu. Petra zastihl oběd v Bratislavě. "Zvolil jsem kombinaci zeleniny, pečeného kuřecího, hovězí a štiky. Bufet bývá často problematický z hlediska výběru, zde naštěstí k žádnému prohřešku nedošlo a nejvíce sedí hodnocení 7/10. Obsluha skvělá, cena neznámá, oběd jsem si neplatil." Ideální situace

 

Tereza byla o bod méně spokojená. "Nudle byly poněkud suché a sojové maso na můj vkus zase příliš sladké, ačkoliv si dovedu představit, že to někomu v této úpravě chutná. Naopak oceňuji křupavou brokolici vařenou v páře a červenou řepu. Interiér restaurace je moc příjemný, obluha usměvavá a velmi pozorná."

 

Štice Petra Máry konkuruje pstruh Miroslava Tučka. "Doufám, že se neleknete vyceněných zubů. Když je pstruh v menu, musí být můj. Tentokrát byl krásně máslový, jemný, příjemně osolený a v troubě nestihnul vyschnout. Brambory OK, zelíčko výborné. Hodnotím 10 body za výbornou chuť a změnu oproti minulému týdnu."

 

František Ortmann si zašel na oběd s přáteli. "Já jsem si vybral pomalu pečený bůček s 'bramborovou tortilou' a růžičkovou kapustou. To vše za 90 korun. Poměr cena/kvalita za minimálně 8 bodů z deseti."

 

 

Tereza Zamazalová si zašla na pečenou jitrničku s dušeným zelím a vařeným bramborem. "Okořeněná byla dobře, ale od té doby, co jsem ochutnala jitrnici v pražském Lokále, mám nastavenou laťku poměrně vysoko. Brambory byly uvařené tak akorát; body přidávám zejména za zelí, které mi opravdu chutnalo." Plzeňský Rozmarýn si řekl o 75 Kč, Tereza kontruje 7 body.

 

Jan Kára dal stejnou známku nymburské restauraci U Anny Šmejdířky mexickému rizotu s kuřecím masem, sypané parmazánem (79 Kč). "Celá směs chutnala výborně, ale byla trochu suchá. Rizoto však bylo nadmíru poctivé, což usuzuji podle toho, že v něm bylo více masa než rýže. K jídlu jsem měl i bramboračku, která neměla chybu a byla v ceně jídla."

 

Jan Klinský byl nadšený z guláše z Potrefené husy v OC Chodov. "Jemňoučké masíčko, křehké bramboráčky. Nezajímá mě, že jídlo nemá sedm barev a vyváženou nutriční hodnotu," rýpnul si a dal absolutní hodnocení.

 

Který úterní oběd se vám nejvíc líbí?

 

Dnešní den se obešel bez průšvihu - nejhorší známka byla šestka. Jaké jídlo zaujalo nejvíc vás?

 

 

Ve včerejší anketě vyhrál uzený tempeh na česneku a tymiánu Terezy Vandrovcové. Jelikož je nám líto gastronautů, kteří nedosáhnou na každodenní výhry, protože si (ať z donucení či doborovolně) dali k obědu blaf, oslavíme začátek druhé poloviny projektu jednodenní změnou pravidel.

 

Středeční (15. února) jídlo proplatíme gastronautovi (gastronautce), jenž si podle vás, čtenářů, dá ne nejlepší, ale pro změnu nejhorší jídlo.