10.2. – Ivana Jelínková: Nikdy jsem nepochopila, že mohou být koblihy považovány hlavní jídlostejně jako buchty. Dát si jednu ke kávě nebo čaji určitě, ale jako oběd? Koblihy byly neuvěřitelně mastné a obalené ve vrstvě cukru. Dva body dávám za dobrou meruňkovou marmeládu uvnitř a za skvělé kakao. Přiznávám tenhle oběd jsem pro gastronautí hodnocení pouze ochutnala, ale nesnědla. Hodnocení 2/10. Školní jídelna, cena: 46,- Kč.

10.2. – Ivana Jelínková: Nikdy jsem nepochopila, že mohou být koblihy považovány hlavní jídlostejně jako buchty. Dát si jednu ke kávě nebo čaji určitě, ale jako oběd? Koblihy byly neuvěřitelně mastné a obalené ve vrstvě cukru. Dva body dávám za dobrou meruňkovou marmeládu uvnitř a za skvělé kakao. Přiznávám tenhle oběd jsem pro gastronautí hodnocení pouze ochutnala, ale nesnědla. Hodnocení 2/10. Školní jídelna, cena: 46,- Kč. Zdroj: Ivana Jelínková

10.2. – Tereza Zamazalová: Jehněčí maso dušené na tomatech se zeleninou podávané s dlouhozrnnou rýží. Je pátek a já nestíhám obsáhlejší komentář - jídlo mi velmi chutnalo, maso bylo výborně ochucené, obsluha je profesionální a velmi milá. Hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 135 Kč (195 Kč včetně polévky a nápoje).
10.2. – Jan Klinský: Dnes jsem si dal v restauraci Comoda v Pardubicích gnocchi s parmskou šunkou, pórkem a smetanovou omáčkou. Dnes nechutnalo ani mě a to je co říct. Gnocchi byly výborné, šunka taky ale omáčka příšerně ale příšerně slaná dávám 3/10. Cena 119,- Kč.
10.2. – František Ortmann: Nemoc odešla takže jsem opět mohl vyrazit na mou gastronautskou misi a to do mého oblíbeného Wigwamu na Praze 5 kde v nabídce byla pečená vepřová kotletka na tymiánu s bramborovými placičkami a marinovanými fazolemi to vše za 125,- Kč. Výborný svěží oběd hodnotím 9/10.
10.2. – Petr Mára: Restaurace Avion v Holešovicích, zvolil jsem poledni nabídku kuře teryaki s grilovaným ananasem a zeleninou za 120,- Kč. Hodnocení 8/10.
10.2. – Veronika Pacáková: Zasálám foto svého dnešního obědu z brněnské restaurace Steak house. Dnešní nasup v podobě \"Gratinovaných vepřových panenek z části s kolečky poličanu, rajčaty a mozzarellou a kolečky poličanu a uzeného sýra\"Jako příloha grilovaná zelenina. Hodnotím 9 z 10. Cena 180,- Kč.
9
Fotogalerie

Koblihy s kakaem, utopené gnocchi a gratinovaná vepřová panenka. Tak vypadal páteční oběd gastronautů Reflexu

Dali byste si italské gnocchi, které plavou v přesolené omáčce? Jan Klinský si na nich rozhodně nepochutnal. "Koblihový" oběd zklamal i gastronautku Ivu Jelínkovou, která je odkázána na školní jídelnu. Nezapomeňte hlasovat v naší anketě. Autorovi či autorce vítězné fotografie jako vždy proplatíme oběd. Celé komentáře gastronautů najdete u snímků v galerii.


Přestože byly zmíněné gnocchi údajně výborné, stejně jako šunka, omáčka byla "příšerně ale příšerně slaná". Za to udělil náš gastronaut svému dnešnímu obědu pouhé 3 body z 10.


Co Miroslav Tučka včera slíbil, to dodržel: dal si objednaný "kapustový karboš s bramborovou kaší ozdobenou výrazným pórkem a s mrkvovým salátem." Jídlo ohodnotil 9 body "hlavně za to, že je už pátek, ale samozřejmě také za chuť a vzpomínky."


Veronika Pacáková i dnes zašla do brněnské restaurace Steak House. "Dnešní nášup v podobě gratinovaných vepřových panenek z části s kolečnky poličanu a uzeného sýra, rajčaty a mozzarellou" odhodnotila devíti body.


Jan Kára si z poledního menu v nymburské restauraci U Gregorů vybral kuřecí roládu plněnou jarní nádivkou se šťouchaným bramborem (lehce utopenou v hnědé omáčce). Jídlu za 78 korun dal 8 bodů.

 

 

Tereza Vandrovcová se ohlásila z dalšího veganského gastrovýletu. Voňavým pšeničným plátkům à la kuře v omáčce s cuketou, mrkví, cibulí a rýží, které si dala ve Vegan City, udělila absolutní hodnocení.


Body nešetřila ani Tereza Zamazalová. Ve své oblíbené plzeňské restaruraci el Cid Corso snědla Jehněčí maso dušené na tomatech se zeleninou podávané s dlouhozrnnou rýží zaplatila. Zasloužilo si od ní deset bodů.


Školní jídelna připravila Ivě Jelínkové další zklamání. Dala si koblihy s kakaem: "Koblihy byly neuvěřitelně mastné a obalené ve vrstvě cukru. Dva body dávám za dobrou meruňkovou marmeládu uvnitř a za skvělé kakao," napsala nám s dodatkem, že jídlo ani nedojedla.

 

 

Petr Mára na konci pracovního týdne navštívil restauraci Avion v Holešovicích. Zvolil jsem polední nabídku - kuře teryaki s grilovaným ananasem a zeleninou za 120 Kč. Zasloužilo si od něj 8 bodů.


František Ortmann si dostal chuť na vepřové: "Nemoc odešla, takže jsem opět mohl vyrazit na mou gastronautskou misi, a to do mého oblíbeného Wigwamu na Praze 5, kde v nabídce byla pečená vepřová kotletka na tymiánu s bramborovými placičkami a marinovanými fazolemi. To vše za 125 kč. Výborný, svěží oběd hodnotím 9/10."





A komu proplatíme včerejší oběd? Mnohadenní veganskou promenádu Terezy Vandrovcové včera nabourala Veronika Pacáková se svou zeleninovou polévkou "co dům dá":

 

9.2. – Veronika Pacáková: Včerejší noc byla na Samotě krutá. Bojovaly ovečky i já s horečkou 38,3 a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč velmi chutný. Pro zotaveni z absolutního vyčerpání silná zeleninová polévka \\"co dům dá\\" (cibulka, petržel, rajčata, kukuřice, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa). Svoji vlastnoruční dobrotu hodnotím 9 z 10. Cena zanedbatelná;-)9.2. – Veronika Pacáková: Včerejší noc byla na Samotě krutá. Bojovaly ovečky i já s horečkou 38,3 a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč velmi chutný. Pro zotaveni z absolutního vyčerpání silná zeleninová polévka \\"co dům dá\\" (cibulka, petržel, rajčata, kukuřice, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa). Svoji vlastnoruční dobrotu hodnotím 9 z 10. Cena zanedbatelná;-)|Veronika Pacáková

 

Staňte se fanoušky Gastronautů Reflexu na Facebooku. Každodenní příspěvky jednotlivých gastronautů tak uvidíte krátce poté, co nám přijdou do redakce.