3.2. – Petr Mára: Ambiente Čestr. Hovězí sashimi, steak a karotka. Chuťově bezchybné, což odpovídá i mistu. Kéž by člověk takhle mohl jist každý den. 10/10. Cena cca 500 Kč.

3.2. – Petr Mára: Ambiente Čestr. Hovězí sashimi, steak a karotka. Chuťově bezchybné, což odpovídá i mistu. Kéž by člověk takhle mohl jist každý den. 10/10. Cena cca 500 Kč. Zdroj: Petr Mára

3.2. – Miroslav Tučka: Úřední povinnosti mne dohnali do Liberce, na oběd do restaurace Plaudit. Ve 111,- Kč menu bych zmínil vynikající zelňačku a relativně dobrý kuřecí steak na sladké kukuřici s hranolkami. Té kukuřice byla pod steakem opravdu záplava a většinu jsem jí nechal. Hodnotím celkově 8 body a omlouvám se za kvalitu obrázku. V pondělí opět pošlu pozdrav z jídelny :)
3.2. – František Ortmann: Dnes jsem vyrazil za \\"českou klasikou\\" do Restaurace Sokol v Řepích.Místo k jídlu jsem si našel v zimní zahradě (v části koukáte na pivní tanky), obsluha v minutě \\"co si dáte k pití\\". Vybral jsem si z poledního menu kde velkým písmem vystupovalo KNEDLO VEPŘO ZELO za neuvěřitelných 70 Kč. Trošku s obavou jsem si ho u milé obsluhy objednal, když během chvilky jsem měl na stole točené nealko pivo a do pár minut i mé \\"knedlo vepřo\\". Na první pohled poctivá porce masa, zelí i houskových knedlíků (dubenecký knedlík - přesto, že zde nevznikl byl chutný a hlavně na můj dotaz zda knedlíky zde připravují nikdo nelhal že ano) vepřová plec byla krásně šťavnatá, dnes tedy poctivá porce české klasiky za velmi příznivou cenu, tentokrát jsem oběd nezvládl dojíst prostě extra velká porce. 7/10.
3.2. – Jan Klinský: Dnes trávím den v Chrudimi a tak sem se rozhodl neochudit vas o Chrudimskou specialitu. Asijská restaurace - Česká kuchyně. Jídlem je kuřecí řízek s hranolky a bohatou oblohou. Řízek byl výborný hranolky tragické. Dávám 3/10, cena 70,- Kč.
3.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Jarní veganské závitky s nudlemi. KDE: Restaurace Loving Hut, Praha 2, Londýnská 35. JAK (hodnocení): 10. ZA KOLIK: 110 Kč. CELKOVÝ DOJEM: Příjemně křupavé smažené závitky z rýžového papíru plnené zelím, nudlemi, mrkví, tofu a houbami šitake doplněné rýžovými nudlemi, lehce pálivou sladkokyselou Au Lac omáčkou s klíčky a zeleninovou oblohou se zálivkou. Voda zdarma. Obsluha usměvavá a pozorná. Prostředí trochu prostší, ale příjemné. Jelikož to na mě byla trochu moc velká porce, potěšilo zabalení s sebou zdarma. Nemám výhrad a dávám za 10 :)
3.2. – Jan Kára: Selský talíř ( Jitrnice, jelito, vařené brambory, kysané zelí) 85,- restaurace hotelu Grand Nymburk. Za brambory dávám mínus pět, byly jak ze školní jídelny, za zelí plus dva (chuťově lepší zelí jsem nikdy nejedl), za jitrnici plus jedna, za jelito mínus tři. Ne, že by mi vadila velikost, ale nemělo v sobě takovou tu správnou sladkou krev, a co se týče koření, tak by taky mohlo být lepší. Takže celkově 5 bodů z 10. Měl jsem si možná dát prdelačku, kterou měli kluci vedle. Bylo mi od nich vytčeno, že jsem se ochudil a měl bych tedy z oběda lepší zážitek.
8
Fotogalerie

Páteční gastronautský výsadek se obzvlášť vydařil. Hned 3 čtenáři dali plný počet bodů

Podívejte se: den ve znamení české klasiky a obzvlášť povedených pokrmů

 

Třetí den gastronomického experimentu si odvážní účastníci obzvlášť pochutnali. Hned tři totiž sáhli po absolutním hodnocení: narazili na gastronomický ráj.

 

Petr Mára si dal snové hovězí sashimi, steak a karotku, Tereza Vandrovcová si pochutnala na jarních veganských závitkách s nudlemi a Tereza Zamazalová měla "restovaná čerstvá kachní játra na cibulce, podávaná s rýží a redukcí z portského ročníkového vína".

 

Pátek je leckdy pracovně divoký den (to nám povídejte!), kdy se dodělávají resty před víkendem a oběd musí holt stranou. A tak dva gastronauti fotky zatím neposlali. Chápeme to, sami jsme se dnes museli spokojit s bagetou.

 

Prohlédněte si dnešní fotogalerii a pročtěte si jednotlivé zážitky gastronautů:

 

 

Vyberte nejzajímavější gastronautský výkon

Včera vás nejvíce zaujal hummus s olivami, který obědvala Tereza Vandrovcová:

 

2.2. - Tereza Vandrovcová: Cizrnová pasta (tzv. hummus) s olivami, cizrnový salát, pizza, mexické fazolky a zeleninová obloha. Rozhodla jsem se znovu zkusit osvědčenou kvalitu Country life, tentokrát však s o něco lepším fotografickým vybavením. Stejně jako včera mi jídlo velice chutnalo. Fazole byly sice mou vlastní vinou studené (věnovala jsem se příliš dlouho focení), ale i tak příjemný gurmánský zážitek. Hummus byl ochucen perfektně skoro jak z arabské restaurace a fazolky byly lehounce pikantní. Pizza měla lahodnou křehkou krustou z rostlinného sýra. Jelikož jsem dnes neměla tak velký hlad, nandala jsem si méně a i cena byla proto příznivější. Obsluha ještě milejší než včera. Zaměstnanci restaurace vypadali velice potěšeně, když jsem jim sdělila, že jejich včerejší výtvor zvítězil v denním hlasování čtenářů Reflexu :) Restaurace Country life, Melantrichova 15, Praha 1 - formou bufetu, cena za váhu. Hodnocení: 9, Cena 75,- Kč.2.2. - Tereza Vandrovcová: Cizrnová pasta (tzv. hummus) s olivami, cizrnový salát, pizza, mexické fazolky a zeleninová obloha. Rozhodla jsem se znovu zkusit osvědčenou kvalitu Country life, tentokrát však s o něco lepším fotografickým vybavením. Stejně jako včera mi jídlo velice chutnalo. Fazole byly sice mou vlastní vinou studené (věnovala jsem se příliš dlouho focení), ale i tak příjemný gurmánský zážitek. Hummus byl ochucen perfektně skoro jak z arabské restaurace a fazolky byly lehounce pikantní. Pizza měla lahodnou křehkou krustou z rostlinného sýra. Jelikož jsem dnes neměla tak velký hlad, nandala jsem si méně a i cena byla proto příznivější. Obsluha ještě milejší než včera. Zaměstnanci restaurace vypadali velice potěšeně, když jsem jim sdělila, že jejich včerejší výtvor zvítězil v denním hlasování čtenářů Reflexu :) Restaurace Country life, Melantrichova 15, Praha 1 - formou bufetu, cena za váhu. Hodnocení: 9, Cena 75,- Kč.|Tereza Vandrovcová

 

I dnes můžete rozhodnout o tom, komu redakce oběd proplatí. Stačí vybrat v anketě, které jídlo nebo recenze vás nejvíce zaujala (netřeba tedy nutně vybírat to nejchutnější). Je to na vás:

 

 

Prohlédněte si předchozí díly: