Julian Assange

Julian Assange Zdroj: Profimedia.cz

Julian Assange
Julian Assange
Julian Assange
Hlavní pachatel Julian Assange
Julian Assange
5
Fotogalerie

Pan WikiLeaks bude mít vlastní televizní show. Na ruské stanici

Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange nečeká na pokračování soudního procesu, který rozhodne o jeho vydání do Švédska, v nečinnosti. Od poloviny března bude uvádět vlastní televizní pořad Svět zítra (The world Tommorrow).


Deset třicetiminutových epizod se nejprve objeví na ruské satelitní stanici s celosvětovým dosahem Russia Today.


Muž, který v posledních dvou letech vyvolal řadu mezinárodních skandálů uveřejněním kontroverzních diplomatických depeší, se ve svém pořadu zaměří na klíčové politické hráče, myslitele i revolucionáře, s nimiž povede rozhovory o vizích budoucnosti.



"V průběhu této série budu prozkoumávat možnosti pro naši budoucnost v rozhovorech s těmi, kteří ji utvářejí. Směřujeme k utopii, nebo dystopii a jak můžeme ovlivnit naše cesty?" přibližuje Assange náplň pořadu na webu WikiLeaks.


Šéf projektu, který se zaměřuje na odhalování informací, které o nichž by se měla podle jeho tvůrců dozvědět společnost, v současnosti čeká v domácím vězení na verdikt soudu, který má 1. února rozhodnout o jeho vydání do Švédska. Zde čelí obvinění ze znásilnění sexuálního obtěžování. Svou vinu však popírá.