Smartphone od Polaroidu

Smartphone od Polaroidu Zdroj: výrobce

Polaroid jde proti proudu. Představil fotoaparát s mobilním telefonem

Štve vás, že fotoaparáty v mobilu nemají optický zoom a stále nepodávají výkon srovnatelný s dražšími kompaktními fotoaparáty? Pak vás možná zaujme novinka společnosti Polaroid, tradičního výrobce fotoaparátů, která obrátila celý trend naruby. Do napohled klasického foťáku umístila smartphone. Podivný hybrid poprvé ukázala veřejnosti minulý týden na veletrhu CES 2012.


Polaroid SC1630, jak zní celé označení nového smartphonu, běží na operačním systému Android 2.3 a v zadní (nebo přední - záleží na úhlu pohledu) části skrývá výsuvný objektiv s trojnásobným optickým zoomem.



Fotografie z 16megapixelového fotoaparátu si uživatel může prohlížet na 3,2 palcovém dotykovém displeji. Kromě toho, že zařízení zvládá všechny úkony dnešních průměrných smartphonů, umí opatřit pořízenou fotografii GPS koordináty a poradí si i s rozstřesenými snímky. V prodeji bude od dubna za 299 dolarů (zhruba šest tisíc korun).



Redaktory ze serveru Engadget, kteří si telefon s logem Polaroidu na veletrhu osahali, ale prototyp zklamal dílenským zpracováním, použitím levných plastů a slabou baterií.