Google Plus vs Facebook

Google Plus vs Facebook Zdroj: archiv

Facebooku, třes se? Google Plus prý bude mít za rok 400 milionů účtů

Statistické propočty Paula Allena, který dlouhodobě sleduje sociální síť Google Plus, ukazují, že služba bude mít koncem příštího roku 400 milionů účtů.

 

Počet lidí, kteří vyzkoušeli sociální síť Google+ neustále roste. A roste stále větším tempem.

 

Zatímco mezi srpnem a zářím přibylo 4.2 milionů účtů, během prosince (do 27.12.) si službu ozkoušelo 12 milionů nováčků.

 

Nárůst počtu uživatelů Google PlusNárůst počtu uživatelů Google Plus|Paul Allen

 

Paul Allen očekává, že akcelerace bude pokračovat a Google+ nabere do konce roku 400 milionů účtů. Konkurenční Facebook jich má momentálně kolem 800 milionů.

 

 

Hlavní problém výzkumu samozřejmě leží v tom, že nikdo pořádně neví, kolik účtů je aktivních. Je možné, že lidé si Google+ vyzkouší a pak jej nepoužívají.

 

Tomu by napovídalo porovnání toho, jakou sociální síť lidé vyhledávají na Googlu. Zatímco například vyhledávání slova Twitter roste, Google Plus má k hitu daleko. Porovnání s Facebookem by pak dopadlo ještě brutálnějším propadákem pro vyzyvatele od Googlu.

 

Dobře nevypadají ani různé odhady o návštěvnosti webu Google+, zde např. data od firmy Chitika. Ani tady není vidět nějaký jednoznačně přesvědčivý nárůst.

Vývoj nášvětnosti Google PlusVývoj nášvětnosti Google Plus|Chitika

 

Síly fanoušků a skeptiků jsou tedy stále vyrovnané. Nicméně nové údaje ukazují, že Google Plus může mít silné ambice a někteří analytici od ní hodně očekávají.