Knihy

Knihy Zdroj: Profimedia.cz

Dobré knihy. Nové knihy. Zn.: Levně. V předvánočním čase je každá ušetřená koruna dobrá

Nakladatelské domy nabízejí v adventních týdnech svou produkci, tu starší i tu nejnovější, s výraznými slevami.

 

Pravda, kupovat si zlevněné knížky může někomu připadat poněkud nepřípadné, nedůstojné – není to přece běžné spotřební, rychloobrátkové zboží, jehož se v Česku mimochodem v tzv. akci prodá téměř polovina, jen za půlku jsme ochotni platit plnou cenu. Ale Vánoce jsou Vánoce a každá koruna je dobrá. Podívejme se proto, co pro nás zlevnila nakladatelství Labyrint, Kniha Zlín, Argo, Albatros a Vyšehrad.

 

Kniha Zlín (www.knihazlin.cz) na vlastním e-shopu v rámci vánoční akce prodává vybrané tituly se slevu 25 %, a když utratíte přes tisícovku, máte poštovné zdarma. Nakoupíte-li do 18. prosince, knihy prý do Štědrého dne zaručeně dorazí. A hovoříme tu o slevě na detektivky norského spisovatele Jo NesbøaNemesis, Pentagram, Lovci hlav –, nádhernou povídkovou knihu Michela Fabera Někdy prostě prší a další pravidelně obměňované tituly.

 

Labyrint na svém webu www.labyrint.net vyhlásil Happy Book Week – od 12. do 16. prosince si můžete koupit třicet titulů se slevou 30–50 %. A jsou mezi nimi takové bomby jako komiksová trilogie Alois Nebel, Divoši Lucie Lomové (hned dvě letošní ceny Muriel) a mnohé další komiksy, dětské knížky ilustrátora Petra Síse včetně podzimní novinky Ptačího sněmu, knihy Jaroslava Rudiše, Lenky Reinerové nebo Maxima Billera i nedávná čísla Labyrint Revue. Podmínkou je rezervace, dohoda a posléze osobní odběr v redakci (Dittrichova ulice je poblíž pražského Palackého náměstí).

 

Argo (www.argo.cz) vyzývá: Staňte se argonautem a získejte vánoční slevu 33 %. Jediné kliknutí se u dražších publikací typu Ecova Pražského hřbitova dost vyplatí – a čeká na vás i po jednom titulu od Kerouaca, Bolaňa, Fabera či novinka iluzionisty Derrena Browna. Sleva 30 % platí na vybrané odborné tituly (s nadcházející krizí by nás prý měl zajímat třeba Vzestup peněz od Niala Fergusona), zvýhodněn je také nákup dětských knih.

 

 

Nakladatelství skupiny Albatros media nabízejí pro návštěvníky e-shopu 15 % slevu a poštovné zdarma, ovšem na některé žhavé novinky se vztahují ještě zajímavější akce: skvělé Dějiny českých zemí v obrazech za 60 % původní ceny, kompletní Harry Potter zlevněný o 510 korun a vůbec celá beletrie pro děti levnější o 25 %.

 

Vyšehrad kromě 15% slevy při nákupu na webu poskytne slevu 30 % každému, kdo pro nový knižní rozhovor s Adolfem Bornem, romány Annie Proulxové atd. přijde nakupovat do skladu nakladatelství ve Štěrboholské ulici na Praze 10, a to každý předvánoční čtvrtek.

 

 

Mimochodem, toto je na dlouhou dobu poslední příspěvek rubriky Knižní čtvrtek – po Vánocích pro literaturu nastává poněkud mrtvá sezona, v níž zajímavé tituly vycházejí celkem ojediněle (na webu Reflexu je pro vás bude sledovat Kateřina Hejdová v rubrice Kulturní tip).

 

K resuscitaci knižního trhu a přívalu novinek dojde v období kolem veletrhu – příští rok se Svět knihy Praha 2012, 18. ročník knižního veletrhu a literárního festivalu, koná na pražském Výstavišti 17.–20. května (čestným hostem bude Rumunsko a speciálními tématy komiks a literatura Černomoří). Do té doby už snad budeme mít vánoční nadílku přečtenou.