Pogromly

Pogromly Zdroj: Profimedia.cz

Německá policie objevila neonacistické Monopoly. Obchoduje se v nich s koncentračními tábory

Krajně pravicové uskupení Národněsocialistické podzemí (NSU), které má v Německu údajně na triku deset vražd a čtrnáct bankovních loupeží, propagovalo a financovalo svou aktivitu neotřelým způsobem.

 

Policie zabavila v garáži, kterou gang používal, krabice s neonacistickou verzí známé stolní hry Monopoly. Jmenuje se Pogromly a hráči v ní místo ulic a hotelů skupují koncentrační tábory a plynárny.



"Hráči mají šanci koupit si Auschwitz, Dachau, Buchenwald a Ravensbruck, každý tábor stojí 4000 v říšských markách, měně používané v hitlerovském Německu," popisuje web britského deníku Daily Telegraph.



Hru, která má na startovním poli vytištěnou svastiku a na dalších pak například symboly SS, obrázek Adolfa Hitlera či kresby zlověstně vyhlížejících Židů, prodávalo NSU pravicovým extrémistům zhruba za 1250 korun. Získávalo tím peníze na své aktivity namířené proti přistěhovalcům.

 


Ve zmíněných prostorách našla policejní jednotka desítky kusů společně s hotovými hřebíkovými bombami a součástkami pro výrobu dalších výbušnin.